Naar het museum in ons eigen dorp.
Na ontvangst met koffie/thee en een gevulde koek in het Kaasmuseum op de 3e etage van het Evertshuis
Kregen we van 3 gidsen een rondleiding die alles wisten van het vroegere boerenleven en kaasmaken
Vele gasten herkende van vroeger de oude werkmethodes
Enkele korte gesprekjes van gasten:
* Mevrouw heeft zelf jaren kaas gemaakt en zag veel herkenbare attributen
hierop terug kijkend vond ze het wel veel maar ook dat het wel leuk werk was
* Mevrouw heeft destijds iets geschonken in de opstartende fase van het museum
nu zag ze haar eigen “spulletjes”op de plank staan die ze vroeger zelf gebruikt had
* Mevrouw woont al 50 jaar in Bodegraven was nog nooit in het Kaasmuseum geweest
ze verwonderde zich hoeveel er te vertellen was door de gids en vond het zeer interessant
* Ook de oude foto;s van boerderijen gingen niet ongezien voorbij en vele herinneringen werden opgehaald
Na al deze informatie waren we wel toe aan een lunch met vooraf een gevuld soepje
en heerlijke broodjes oa met kaas en kroket was het gezellig tafelen
Ook aan gespreksstof onder de gasten was geen gebrek en het was weer te snel tijd om afscheid te nemen
Ieder ging met een tevreden gevoel huiswaards het was weer een zeer geslaagd uitje
Een vrijwilliger