Zonnedag

p1030738jpg

Denken aan zieken is gezond’

Denken aan zieken is gezond’

 

Dát was het motto van de eerste Ziekendag van de Nationale Zonnebloem, nu 50 jaar geleden. 

Dit jaar bestaat de Nationale Zonnebloem 75 jaar en wordt de Ziekendag voor de 50e keer gevierd.

De Zonnebloem organiseerde deze dag t.g.v. het zilveren jubileum in 1974. Op deze eerste Ziekendag was er een eucharistieviering en een sprankelend programma in de Brabanthallen in Den Bosch.

En vanaf dat jaar werd in het 2e weekend van september de Ziekendag ieder jaar gevierd door afdelingen van de Zonnebloem.

 

Op zaterdag 21 september vierde Zonnebloem Cothen/Langbroek de Zieken- of Zonnedag weer in muziekgebouw Excelsior. Dit jaar dus het 3e weekend in september vanwege Open Monumentendag in het weekend daarvoor. De zaal was feestelijk versierd met prachtige bloemstukjes van Jacqueline Luiten en na de zomervakantie hadden de gasten en vrijwilligers weer veel zin om het jaar te beginnen.

 

Voorzitter Kees Mocking heette iedereen van harte welkom en besteedde aandacht aan zieke vrijwilligers en gasten. Daarna was er koffie/thee met wat lekkers en kon er worden bijgepraat…

Ook het glaasje advocaat met slagroom ontbrak niet.

Om 11.00 uur was er een optreden van goochelaar Magico René, die er met zijn accordeon al gauw de stemming in bracht. En met een aantal mooie trucs zette hij iedereen op het verkeerde been 😊

De ochtend werd afgesloten met een lunch en een heerlijk ijsje toe.

 

Na afloop brachten enkele vrijwilligers de bloemstukjes bij de zieken in Cothen en Langbroek. Zij waren blij verrast en konden zo’n opkikkertje wel waarderen. 

 

Zonnebloem logo

De uitslag van de Zonnebloem loterij is bekend.

Kijk snel of je in de prijzen bent gevallen!

Naar de uitslag

Liesbeth Pieterse

0343-562158
contactformulier

Contact & Aanmelden

Heb jij een lichamelijke beperking en wil je deelnemen aan onze activiteiten of wil je je aanmelden als vrijwilliger bij de afdeling?