AVG brief

Op steeds meer plaatsen worden uw gegevens gevraagd en vastgelegd. Uw privacy is daarom belangrijker dan ooit. Dat vinden wij bij de Zonnebloem ook.

U mag van ons verwachten dat wij uw privacy serieus nemen. En dat we er alles aan doen om uw gegevens te beschermen. In deze brief leest u hoe we dat doen.


Welke gegevens hebben we van u en waarom?

U bent als deelnemer bij de Zonnebloemafdeling De Beerzen ingeschreven. De volgende gegevens zijn onder andere van u bekend: uw naam, adres, woonplaats, geslacht, geboortedatum, mailadres, en telefoonnummer. Om iemand te vinden die bij u past en om activiteiten te kunnen organiseren, heeft de afdeling tijdens het eerste gesprek mogelijk om aanvullende informatie gevraagd. Of u een rollator, rolstoel of scootmobiel nodig hebt om de deur uit te gaan bijvoorbeeld. En wat uw hobby’s en interesses zijn. Ook gebruiken wij uw gegevens voor het sturen van een uitnodiging of (verjaardags)-kaartje. En voor het verzenden van onze e-mailnieuwsbrief. U kunt zich daarvoor altijd afmelden.

Aan wie worden uw gegevens verstrekt?

De Zonnebloem maakt bij het organiseren van activiteiten soms gebruik van vervoersbedrijven en andere organisaties, die daarvoor gegevens van u nodig hebben. Ze ontvangen alleen gegevens die nodig zijn, meestal alleen uw naam en adres en soms uw telefoonnummer of e-mailadres of het hulpmiddel dat u gebruikt. Bovendien spreken we met elke organisatie duidelijk af dat ze persoonsgegevens zorgvuldig gebruiken. En dat ze uw privacy garanderen.


Wat gebeurt er met uw gegevens als u geen deelnemer meer bent van de Zonnebloem?

Wilt u geen gebruik meer maken van onze diensten en activiteiten? Dan kunt u dat aangeven bij uw eigen Zonnebloemafdeling. U wordt dan uitgeschreven, waarna uw gegevens nog een jaar worden bewaard. Hebt u nog een andere relatie met de Zonnebloem? Bijvoorbeeld als donateur of als geregistreerd loten- of kerstkaartenkoper? Dan dient u zich daarvoor desgewenst apart te laten uitschrijven bij het Dienstencentrum van de Zonnebloem.

Welke privacyrechten hebt u?

In de privacywet is het recht op inzage en correctie van persoonsgegevens vastgelegd. Iedereen heeft het recht zijn of haar persoonsgegevens in te zien, te laten aanpassen of te laten verwijderen.

Wilt u weten welke informatie over u bij de Zonnebloem bekend is, dan kunt u eenvoudig contact met ons opnemen. Wilt u uw gegevens laten verwijderen, dan wijzen wij u er graag op dat het daarna niet meer mogelijk is om deel te nemen aan onze activiteiten. Op www.zonnebloem.nl vindt u een uitgebreide uitleg in de privacyverklaring. Hebt u een vraag, maar bent u niet in het bezit van een computer? Bel dan het Dienstencentrum van de Zonnebloem. Onze contactgegevens vindt u onderaan deze brief.

We gaan zo zorgvuldig mogelijk met uw gegevens om
Niet alleen bij onze bezoeken, dagjes uit en vakanties hebben we kwaliteit dus hoog in het vaandel staan. Dat geldt zeker ook voor het beschermen van uw privacy. U kunt erop vertrouwen dat we zo zorgvuldig mogelijk met uw gegevens omgaan.

Met hartelijke groet,


Marc Damen,
directeur
Contactgegevens
E-mail : dienstencentrum@zonnebloem.nl
Telefoon : (076) 564 64 64
Openingstijden : Maandag t/m vrijdag van 08.30 tot 17.00 uur.

Elly van Ham

013-5142610
contactformulier

Contact & Aanmelden

Heb jij een lichamelijke beperking en wil je deelnemen aan onze activiteiten of wil je je aanmelden als vrijwilliger bij de afdeling?

Specialiteiten

  • Uit eten/terrasje pakken
  • Kunst en cultuur
  • Creatieve workshops
  • Bezoekwerk
  • Bezoek aan dierentuinen en natuurparken