Jubileumwandeling Zonnebloem 2024

20240601143916webjpg

Walk 'n Roll, er kan zoveel meer. Heerlijk bijkletsen, lachen, zorgeloos even er uit zijn.

Spannend was het wel, wat gaat het weer doen, wat als het plenst, wat als?
Maar het was niet nodig om me zorgen te maken. Het bleef droog, hoera.
Feest....de Zonnebloem bestaat 75 jaar en dat vieren we.
Hoe? Nou, let op, we gaan wandelen. Jawel, samen met onze gasten die dat konden en er ook zin in hadden. We hebben gewandeld, gerold, met of zonder stok gelopen, maar we hebben het gedaan!
Er kan zoveel meer.
Na eerst de gasten te hebben voorzien van koffie of thee waren we er klaar voor. Maar eerst een groepsfoto onder de vlag, die speciaal voor deze activiteit is gemaakt. Oei. Dat was nogal wat om iedereen op de juiste plek te krijgen maar natuurlijk, ook dat lukte uiteindelijk. Samen met genoeg vrijwilligers om de gasten in het verkeer goed te begeleiden vertrokken we rond 14.30 uur. In een karavaan gingen we op weg naar het Mariakapelletje. Iets minder dan 1 km, genoeg voor onze doelgroep. Na een klein half uurtje kwamen we bij de rustpauze aan, bij het Mariakapelletje. Daar stonden gedekte tafels en genoeg stoelen klaar om even een drankje te doen.
Bijzonder was het zeker.
De gasten genoten en wij, de vrijwilligers, net zo. Samen praten, samen lachen. Er kan zoveel meer. Dat hebben we vanmiddag wel laten zien.
Toen we uitgerust waren, kwam er een prachtige rode kaars, die 90 uur brand, bij het Mariakapelletje te staan voor alle dierbaren die niet meer onder ons zijn. Even een gedachte naar hen die we missen. Een momentje van bezinning.
Terug naar het vertrekpunt. Onze eigen paparazzi reed rond op haar scooter, veilig verdekt opgesteld onder haar helm, maar....we hebben haar gespot. Er komen vast foto' s. Bij de rotonde ontstond zowaar een file, we kregen overal doorgang. Onze Zonnebloem-groep, de VIP' s van Didam. Bij aankomst konden we weer heerlijk buiten in de tuin zitten. De weergoden zijn ons goed gezind. Een hapje en een drankje horen bij een feest en die waren er. Meer dan genoeg. Heerlijk bijkletsen, lachen, zorgeloos even er uit zijn. Dat was wat ik terug hoorde van gasten. Walk 'n Roll, er kan zoveel meer.  

Verslag Gerda Tiemissen.

Klik hier voor de foto's.

 

Harry Peters

0316-225474
contactformulier

Contact & Aanmelden

Heb jij een lichamelijke beperking en wil je deelnemen aan onze activiteiten of wil je je aanmelden als vrijwilliger bij de afdeling?

Specialiteiten

  • Bezoekwerk