De uitslag van de Zonnebloem loterij is bekend.
Kijk snel of je in de prijzen bent gevallen!
Naar de uitslagEindelijk is het gelukt! We mogen komen eten bij Hotel De Rooi Pannen. Daar beginnen we 12 uur aan het 3-gangen diner en wat daar geserveerd wordt is ook voor ons een verrassing.
We vertrekken om 11.00u uit Dongen naar De Rooi Pannen in Tilburg. We verzamelden ons in de hal bij de receptie. Om 12.00u worden we opgehaald en gaan we gezamenlijk naar het restaurant waar we hartelijk ontvangen worden.
Ons diner bestond uit rundvleesbouillon met groente, kipfilet op een bedje rijst, ratatouillegroente, tomatensaus, Soesjes gevuld met vanille-ijs gegarneerd met stukjes aardbeien, kiwi en karamelsaus. Onze groep kreeg dit eten, wat de andere groepen gegeten hebben weet ik niet, maar iedereen was vol lof over het eten en de vlotte bediening. Nog een kopje koffie toe en dan lopend naar de Oliemeulen, het vreemdste dierenpark van Nederland.
Iedereen kon rustig rondlopen en alles goed bekijken. In doosjes zaten krekels, torren enz. Dit is voedsel voor sommige dieren. We zagen in vitrines fluitende gifkikkers, vliegende honden, kraag-hagedissen, wurgslangetjes, vogelspinnen en de Mexicaanse roodpootspin. Deze is 8cm lang en eet insecten, krekels en sprinkhanen. We lopen nu langs de mangrove-varaan. Deze kan 1,5m worden en leeft in Zuid-Azië en Australië en eet hagedissen, kikkers en vogels. Er zijn ook een paar withoorn-penseel-aapjes. Die komen voor in Zuid-Amerika en eten fruit, insecten en stukjes vlees. Hun draagtijd is 5 maanden. De geelkop-landschildpad is 28cm en leeft in Indië, China en Sulawesie. Deze eet plantaardig voedsel en soms dierlijke proteïnen in de vorm van wormen of insecten.
Op de bovenverdieping kun je de tijgerpython zien. Deze kan wel 8m lang worden, komt voor in China en delen van Indonesië. De bloedpython is 3m lang, leeft in Maleisië-Borneo-Sumatra en eet vogels en zoogdieren. De afgodslang is 2,5m, eet konijnen en ratten en leeft in Amerika.
We gaan nu naar buiten waar een kleine dierentuin is met o.a. kroonkraanvogels. Er loopt ook een stinkdiertje rond met de naam Nicky. Ook zien we een kalkoengier, deze kan 66-81cm groot worden. En leeft in tropische bossen van dood aas. De gier heeft een rode kop, vandaar de naam. Ze kunnen hun eten op kilometers afstand ruiken.
Om 15.30u krijgen we koffie met een gevulde koek of glacékoek. Daarna een demonstratie van een kleine wurgslang. Je mocht hem over zijn huid aaien. Dit voelde aan als hardplastic. Je mocht ook de slang om je nek hebben. Sommige mensen deden dat ook. De manlijke slang heeft twee geslachtsorganen. De tong verkent de omgeving en hij ruikt er ook mee.
Nu komt de vogelspin. De vogelspin mocht je niet aaien want anders hield hij geen haar meer over en had je een kale vogelspin. Sommige moedige mensen lieten de spin op hun hand zitten. De vrouwtjesvogelspin wordt ongeveer 30 jaar oud maar het mannetje maar 7 jaar.
Dit was maar een beperkte beschrijving van alle dieren die er zijn.
Om 16.30u is het afgelopen en gaat iedereen weer voldaan naar huis.
Langs deze weg willen we iedereen bedanken die het mogelijk heeft gemaakt ons zo’n fijne dag te bezorgen.
L.H.
De uitslag van de Zonnebloem loterij is bekend.
Kijk snel of je in de prijzen bent gevallen!
Naar de uitslagHeb jij een lichamelijke beperking en wil je deelnemen aan onze activiteiten of wil je je aanmelden als vrijwilliger bij de afdeling?