Plattelandsmuseum 't Oude Platteland

plattelandsmuseumjpg

Na een welkomstgroet met koffie/thee en wat lekkers kregen we - in twee groepen - een rondleiding door deskundige gidsen.

Woensdag, 15 mei was voor ons, mijn man en ikzelf, het eerste zonnebloem-busreisje. Het voelde voor mij als een “schoolreisje”. Weggebracht en opgehaald door onze dochter, vroeger was het uitzwaaien andersom en later, bij schoolreisjes van kleinkinderen.
Met de Rolerisuit bus gingen wij naar het Plattelandsmuseum in St. Willebrord. Door een vriendelijke ontvangst en goede samenwerking van vrijwilligers konden wij plaatsnemen in de bus. Het is een pittige klus om rolstoelgebruikers veilig in de bus te krijgen. Het is dan ook een hele verantwoording, “petje af”. Plm 10.00u was het vertrek gepland.
Bij het museum werden wij verwelkomd met koffie/thee en cake. Daarna werden wij in twee groepen verdeeld voor een rondleiding. Wij kregen tussendoor nog een Brabantse koffietafel met zult, spek, gekookte spareribs, droge worst, gehaktballetjes, ham, kaas, broodjes, eierkoeken, rozijnenbrood.
Twee enthousiaste mannen gaven ons een rondleiding, een vóór en een ná de koffietafel. Er was héél véél te zien in veel verschillende ruimtes. Veel gebruiksvoorwerpen, o.a. kasten, tafels, stoelen, rijtuigen, keukengerei, kleding voor diverse gelegenheden. En nog méér, teveel om op te noemen. En dan nog de bekende grijze, zinken teil. Die was bij velen van ons wel bekend door de wekelijkse wasbeurten in de teil. Er werd enthousiast vele herinneringen opgehaald over hoe het vroeger was en dat werd met elkaar gedeeld.
Dat zorgde vaak weer voor ’n gesprek en verbinding, wat mede de bedoeling is van organisatie Zonnebloem: Mensen bij elkaar brengen.
Rond 15.00u vertrokken wij weer naar Dongen. Alles bij elkaar genomen, het was een geslaagde dag! Ik denk, dat het voor iedereen wel zó zal zijn!
En schrijf bij deze, onze hartelijke dankbaarheid voor het vele werk dat jullie verrichten om het voor ons allen naar de zin te maken!

Met vriendelijke groet aan allen die dit lezen…. , Imma Aarts

Klik hier voor de foto's

Zonnebloem logo

De uitslag van de Zonnebloem loterij is bekend.

Kijk snel of je in de prijzen bent gevallen!

Naar de uitslag

Wil Janssen

0162-314355
contactformulier

Contact & Aanmelden

Heb jij een lichamelijke beperking en wil je deelnemen aan onze activiteiten of wil je je aanmelden als vrijwilliger bij de afdeling?