Rolstoelwandeling door Dongen

202406102jpg

Wij verwachten u om 13.30 uur op het terrein van scouting Laurentius, Doelstraat 1, 5101 PA in Dongen. Iedere gast neemt plaats in een rolstoel of zit in een scootmobiel.

Verslag rolstoelwandeling op maandag 10 juni 2024

 De wandeling werd georganiseerd door Nannie de Nijs Bik en Ad Verharen.

’s Morgens kwam het met bakken uit de hemel. Dus getogen in een regenjas en een poncho in mijn tas gepropt, ging ik met automaatje mee die me om kwart over een kwam halen. Ik had nog nooit van de Doelstraat gehoord. Maar de mevrouw van het automaatje wist het gelukkig wel. Bij de scouting Laurentius werd ik opgevangen door de vrijwilligers.

Ad Verharen bracht me naar een tafeltje waar al een meneer en mevrouw zaten. De meneer bleek onze nieuwe voorzitter Frans Haarbosch te zijn en de mevrouw heette Donders, haar man was een familielid van de beroemde Peerke Donders. Ad Verharen begon, nadat we van drinken en iets lekkers voorzien waren, met een quiz.

De vragen mochten we per tafel beantwoorden. Niet verkeerd, de ene wist dit en de ander weer wat anders. Na de quiz gingen we op pad. We kregen allemaal een routebeschrijving en een kaart mee. Vooral voor mij erg prettig want ik zat in een buurt waar ik nog nooit geweest was. We begonnen langs het Wilhelminakanaal. Erg mooi en daarna allerlei straten waar ik nog nooit van gehoord had.
Zoals Planetenstraat en Sportlaan. Daar moesten we over een bruggetje en daaronder lag de Donge.

Daar komt de plaatsnaam Dongen vandaan.
We kwamen in de Chrispijnhof terecht en daar moesten we op nummer 18 aanbellen. Tot mijn verrassing kwam de vrouw van Ad naar buiten en die kwam ons heerlijke ijsjes brengen. Daarna werd de wandeling voortgezet. Ik werd langs voetbalvelden en heel veel tennisvelden gereden. Ik wist niet dat Dongen zoveel sportaccomodaties had. Bij Atledo zouden we een zandpad opgaan, maar dat ging niet door want dat was door de vele regen te modderig. Dus gingen we via het fietspad langs het kanaal. Was erg komisch, Nannie liep voorop en brulde af en toe, kijk uit fietser of scooter enz. En dan moesten we allemaal ritsen.

Terug bij de scouting werden we nog verwend met een lekker drankje, gevolgd door een advocaatje met slagroom.
Kortom het was een zeer geslaagde middag en de wandeling werd zonder een spatje regen gemaakt. Alle lof voor iedereen die deze leuke en leerzame middag georganiseerd heeft.

Een dankbare zonnebloemgast, Dymph Wagner

Dymph gaf aan dat, terug bij de scouting, de groep werd verwend met een lekker drankje. Dit was een alcoholvrije cocktail die door Nannie was gemaakt en werd gepresenteerd.

Op verzoek hieronder het recept van dit mangofeestdrankje van NannieRecept alcoholvrije cocktail

Voor 1 liter aanmaakdrank (voor 15 tot 20 glaasjes) ca. ½ liter mangosorbetijs van goede kwaliteit

  1. 150 ml. siroop citroen munt (merk Fruiss)
  2. 250 ml. tropisch vruchtensap of mango-passievruchtendrank (beide van Luna-e-Terra) eventueel vers limoen- of citroensap voor extra frisheid

Alles samen blenderen. Overgieten in fles. Per persoon een glas voor ongeveer een derde vullen met dit sap en verder aanvullen met bruiswater (voorzichtig, want het gaat schuimen). Je kunt spelen met de verhoudingen om het drankje zoeter/minder zoet te maken. Je kunt het drankje alsnog met alcohol maken door de spa geheel of gedeeltelijk te vervangen door cava of andere bubbelwijn.

Zonnebloem logo

De uitslag van de Zonnebloem loterij is bekend.

Kijk snel of je in de prijzen bent gevallen!

Naar de uitslag

Wil Janssen

0162-314355
contactformulier

Contact & Aanmelden

Heb jij een lichamelijke beperking en wil je deelnemen aan onze activiteiten of wil je je aanmelden als vrijwilliger bij de afdeling?