Theatershow Volle Kracht Vooruit

header-volle-kracht-vooruit-theatertourneejpg

Een wervelende Zonnebloemshow, met niemand minder dan musicalster Joke de Kruijf in de hoofdrol.

Spetterende jubileum theatershow van de Zonnebloem

Op maandag 1 september werd in De Bussel in Oosterhout een prachtige jubileum theatershow van en voor de Zonnebloem opgevoerd. Ongeveer 400 gasten, vrijwilligers en introducees uit Rijen-Molenschot, Gilze-Hulten, Dongen-'s Gravenmoer en Teteringen konden genieten van een prachtige uitvoering. Onder leiding van Joke de Kruijf, vier dansers/zangers en een vierkoppige band werd de geschiedenis van de Zonnebloem tot leven gebracht. Met zang, dans, filmpjes en interviews was het een hele middag genieten.
De afdelingen waren met bussen, auto’s en zelfs met de fiets naar Oosterhout gekomen.
Bij binnenkomst stond koffie/thee en een petitfourtje klaar. Om 2 uur kon regio-voorzitter Bert Huisman de gasten welkom heten. En toen ging het meteen met volle kracht vooruit en werden vele liedjes gespeeld die heel herkenbaar werden. Er werd volop mee geklapt en gezongen. Het gezelschap startte met het herkenbare “Een reisje langs de Rijn” met op een groot scherm het Vakantieschip van de Zonnebloem.
In het kort werd nog ingegaan op het ontstaan van de Zonnebloem. In 1945 startte het radioprogramma Radioziekenbezoek. Als vervolg daarop werd in 1949 de Zonnebloem opgericht. Inmiddels is de organisatie uitgegroeid tot een landelijke vereniging met 29.000 vrijwilligers georganiseerd in lokale afdelingen.
In de loop van de middag kwamen de markante punten uit de geschiedenis aan bot: de Zonnebloemboot, de loterij,  de vakanties en natuurlijk de activiteiten van de lokale afdelingen. Ook kwamen een deelnemer en een vrijwilliger vertellen wat hen aantrekt in de Zonnebloem.
In een snel tempo en met veel bekende liedjes uit de 75-jarige periode werd het een spetterende show. “Ik vond het geweldig” aldus een van de bezoekers. “Dit zouden ze elke 5 jaar moeten organiseren”.
Om 4 uur werd de show afgesloten en ging iedereen voldaan terug naar huis.

Ad Klaassen (voorzitter afd. Rijen-Molenschot

Met dank aan de Nationale Zonnebloem, Joke de Kruijf en haar gezelschap, de medewerkers van Theater de Bussel, donateurs en natuurlijk de vele vrijwilligers; want zonder de inzet en steun van al deze mensen is zo’n feest niet mogelijk.

Klik hier voor de foto's

Wil Janssen

0162-314355
contactformulier

Contact & Aanmelden

Heb jij een lichamelijke beperking en wil je deelnemen aan onze activiteiten of wil je je aanmelden als vrijwilliger bij de afdeling?