Zonnebloem relatie weekend en fototentoonstelling

dsc3953zbl-opening-jpg

In het weekend van 19, 20 en 21 april hebben we een fototentoonstelling georganiseerd met foto’s van onze Zonnebloemactiviteiten van de afgelopen jaren.

 

De aanleiding voor deze expositie was ons veertigjarig bestaan. In mei 1983 ontstond de huidige afdeling door het samengaan van de Zonnebloempjes uit Heelsum en de Renkumse Zonnebloem. Het afgelopen jaar hebben we dat bij restaurant  Campman met alle gasten en vrijwilligers gevierd.

Om onze werkzaamheden als vrijwilligersorganisatie onder de aandacht te brengen van een groter publiek hebben we gezocht naar een manier om dit te tonen.

 

Dankzij een goede samenwerking met de IJsvereniging “Vooruit”, met name in de persoon van Joop van der Gronden, en met het historisch genootschap Redichem konden we in het clubhuis aan de Kortenburg een mooie expositie inrichten. Jos van der Schaaf - onze vaste fotograaf – had een representatieve selectie gemaakt in de vorm van een aantal thema’s, waarbij het Zonnebloemwerk goed zichtbaar was. Samen met Cor en Wil heeft hij een aantal foto’s laten afdrukken. Vervolgens moesten de panelen samengesteld worden en zijn alle foto’s opgeplakt.

 

Andere activiteiten die nodig waren: uitnodigingen maken voor relaties, posters maken en ronddelen om de tentoonstelling bekend te maken, publiciteit in de krant zoeken, de gemeente uitnodigen, cakes bakken,  zorgen dat er koffie, thee en wat lekkers aanwezig was gedurende de drie dagen, bloemetjes op tafel, roosters maken van gastvrouwen/heren, de ruimte uitruimen en weer inruimen en aankleden en vervolgens tijdens de openingstijden aanwezig zijn om bezoekers te ontvangen en uitleg te geven. Kortom, we zijn heel erg blij dat er zoveel vrijwilligers bereid waren om samen te werken.

 

Terugkijkend kunnen we zeggen dat de tentoonstelling in zijn opzet geslaagd is. Natuurlijk hadden er  nog meer bezoekers kunnen komen, maar het weer was bepaald niet uitnodigend. Tijdens het officiële moment, waarbij wethouder Marinka Mulder hielp om de laatste zonnebloemen op de tafels te plaatsen, zodat de ruimte helemaal ‘Zonnebloemproof’ was, toen was het gezellig druk. En ook gedurende de zaterdag en zondagmiddag hebben een flink aantal gasten, vrijwilligers en langskomende wandelaars de foto’s bewonderd en was het een geanimeerd samenzijn. Uiteindelijk was dat ook waar we het voor deden.

 

Zonder iemand te kort te willen doen kunnen we stellen dat we een geslaagd weekend achter de rug hebben, waarbij bestuur en heel veel vrijwilligers gezamenlijk de afdeling Heelsum/Renkum van de Zonnebloem goed op de kaart hebben kunnen zetten.

 

Namens het bestuur allen hartelijk dank voor alle inzet.   

Peter Hagelen.

Gerrit Straatman

06-55818065
contactformulier

Contact & Aanmelden

Heb jij een lichamelijke beperking en wil je deelnemen aan onze activiteiten of wil je je aanmelden als vrijwilliger bij de afdeling?

Specialiteiten

  • Bezoekwerk
  • Buitenactiviteiten
  • Winkelen