VOORJAARS BOOTTOCHT vrijdag 17 mei 2024

dsc4169nef-bewjpg

Toen was daar (als uit het niets) een telefoontje dat Wageningen mee wil doen met de jaarlijkse boottocht. En dan komen we aan het gewenste aantal gasten en vrijwilligers om deze populaire vaartocht b

De Nirvana van Rederij Celjo heeft Wageningen al in haar schema staan, dus de datum is dan snel geprikt. Om 11 uur was iedereen ingecheckt, en om half 12 voeren we de haven uit onder begeleiding van sportieve roeiers.  Dit keer richting Wijk bij Duurstede. Eerst een kopje koffie en zo men wil, een drankje. Langs het veer van Opheusden , de Blauwe Kamer en de Cuneratoren van Rhenen . Zo nu en dan kwam er een  begeleidend verhaaltje vanuit de stuurhut over het schip zelf en de omgeving, zoals de werking van de veerponten. De lunch werd ingezet met een heerlijke kop tomatensoep. En toen werd de dansvloer omgetoverd tot een rijkelijk buffet met voor ieder wat wils:  diverse luxe salades, heerlijke vleeswaren en volop verse vis, luxe broodjes en pasteitjes met ragout.  Nog niet iedereen had een bordje gehaald, en sommigen wilden al voor de tweede maal. Dat was dus volop genieten voor alle gasten en vrijwilligers. Ondertussen passeerden we Elst en Amerongen , en na de sluis werd gekeerd, omdat we anders te laat in de Wageningse haven zouden arriveren. Een verrassing was het optreden van Simon Kleinjan, die met gitaar en mondharmonica ons aan het zingen probeerde te krijgen. En wel tot tweemaal toe. Zijn gevarieerde liedjes gaven een extra sfeer aan de tocht. Terwijl we de haven al weer invoeren kregen we nog een kopje koffie of thee met een heerlijke bonbon. De ophalers stonden alweer klaar, weliswaar in de regen, maar dat deerde ons niet. De samenwerking van de afdelingen Wageningen en Heelsum-Renkum liep perfect en is voor herhaling vatbaar. Onze gasten hebben genoten en daar gaat het tenslotte om.   

Jos van der Schaaf.

Gerrit Straatman

06-55818065
contactformulier

Contact & Aanmelden

Heb jij een lichamelijke beperking en wil je deelnemen aan onze activiteiten of wil je je aanmelden als vrijwilliger bij de afdeling?

Specialiteiten

  • Bezoekwerk
  • Buitenactiviteiten
  • Winkelen