Bloesemtocht door het Limburgse land

2022051214030401jpg

We gaan eindelijk na 2 jaar uitstel een mooie bustocht maken door Zuid-Limburg en de Voerstreek in België

We vertrekken om 14.00 uur op de Heksenberg met een bijna volle bus. Henny rijdt i.g.v. onvoorziene omstandigheden mee met haar auto.

Het is prachtig, zonnig weer en rond de 21-22 graden, de stemming is opperbest, want na 2 jaar wachten kunnen we dan toch eindelijk onze busreis maken.

Eerst toeren we door het Zuid-Limburgse landschap en na een klein uurtje stoppen we in Gulpen om een kopje koffie/ thee met een heerlijk vers stuk vlaai te nuttigen.

Vervolgens gaan we verder en rijden door de grensstreek richting de Voerstreek, de chauffeur vertelt de hele reis van allerlei wetenwaardigheden over de omgeving en bijzondere gebouwen en de oorlogsbegraafplaatsen in deze buurt. Dit geeft de tocht een extra dimensie en bij veel gasten komen herinneringen en herkenningspunten naar boven die waardevol zijn.

Tenslotte komen we bij het drielandenpunt in Vaals en daar wordt de tocht vervolgt met een heerlijk etentje bij de Zwarte Madonna.

Nadat het iedereen goed gesmaakt heeft zoeken we voor de laatste keer de bus op om onze weg te vervolgen richting Heerlen.

In opperbeste en zeer tevreden stemming komen we rond 20.00-20.15 uur weer aan op de Heksenberg en nemen afscheid van elkaar en we kunnen alleen maar zeggen dat deze dag een mooie herinnering voor iedereen is geworden.

Zonnebloem logo

De uitslag van de Zonnebloem loterij is bekend.

Kijk snel of je in de prijzen bent gevallen!

Naar de uitslag

Marga Morsink

045-5721789
contactformulier

Contact & Aanmelden

Heb jij een lichamelijke beperking en wil je deelnemen aan onze activiteiten of wil je je aanmelden als vrijwilliger bij de afdeling?

Specialiteiten

  • Uit eten/terrasje pakken
  • Buitenactiviteiten
  • Bezoekwerk