Bezoek alleen mannen aan Bromfietsenmuseum is zeer geslaagd

04jpg

Op vrijdag 17 mei 2024 was het dan zo ver: we gingen alleen met de mannen naar het museum, terwijl de vrouwen een creatieve middag hadden in de Neng.

Ook al was de inschrijving laag, we besloten toch te gaan: met 2 enthousiaste gasten en 3 vrijwilligers. Om 14.00 uur vertrokken we met 2 auto’s richting Rhenen. Aangekomen op de locatie werden we hartelijk ontvangen met koffie en een lekkernij. Tijdens de koffie kregen we een presentatiefilmpje om te zien hoe alles ooit begon.

Jaren gelden begonnen met het opknappen van een oude authentieke brommer, staan er nu in twee omgebouwde varkensschuren ruim 260 ! originele, nog lopende brommers.

We waren allemaal onder de indruk hoe alles erbij stond en luisterden aandachtig naar al de verhalen over hoe al de brommers daar terecht waren gekomen. Een van onze gasten had in het verleden altijd een Batavus Super Sport Motor JLO uit 1959 gereden en heeft deze nog in zijn schuur staan. Hoe leuk was het dat in het museum exact zo’n model stond.

Er stonden ook vitrines met honderden miniatuurauto’s, brandweerauto’s en politieauto’s. Ook stond er een opgeknapte brandweerauto, welke in de staatsmijnen in Limburg jaren dienst had gedaan.

Na ruim anderhalf uur gingen we vol met leuke indrukken richting Hoogland om aan te sluiten bij de dames. Daar hadden ongeveer 20 vrouwelijke gasten met een aantal enthousiaste vrijwilligsters een leuke creatieve middag gehad.

De vrijwilligers van de Neng hadden een driegangenmenu voorbereid: een lekkere soep, een complete Chinese hap en als toetje yoghurt met vruchtjes.

Tijdens het eten werden de verhalen van de middag met elkaar gedeeld en rond 19.00 uur ging iedereen weer huiswaarts met een voldaan gevoel.

Zeker voor herhaling vatbaar.

Vrijwilliger Frank Klomp

Aantal mannelijke gasten: 2, Aantal vrijwilligers: 3

Corien Hilhorst

033-4802265
contactformulier

Contact & Aanmelden

Heb jij een lichamelijke beperking en wil je deelnemen aan onze activiteiten of wil je je aanmelden als vrijwilliger bij de afdeling?

Specialiteiten

  • Winkelen
  • Buitenactiviteiten
  • Bezoekwerk
  • Bezoek aan dierentuinen en natuurparken