Fantastisch Dreesfeest 20 september 2024

1jpg

Op vrijdag 20 september 2024 was het 14e Dreesfeest in de feesttent aan de Luistergang tijdens het Dorpsfeest Hoogland.

Buiten werden de bezoekers muzikaal ontvangen door het in het paars/zwart geklede Boa’s Smartkoor uit Amersfoort.

De tent was zo ingericht dat alle 600 aanwezigen aan een tafel konden zitten. Op een groot scherm naast het podium werden doorlopend beelden vertoond van de sponsors en gedane activiteiten. Van de Zonnebloem waren ongeveer 40 personen aanwezig.

Zodra je een plekje gevonden had kreeg je koffie met cake.

Het feest startte om 10.30 uur met een welkomstwoord van presentator John ter Weyden, die tussendoor steeds korte verhaaltjes over de artiesten en hun muziek gaf.

De band The Sixties Generations, waarvan de bandleden uit Amersfoort en omgeving komen, startte met bekende liedjes. Deze band bestaat uit 4 mannen. Dit zijn Bert Boshoven – drums, Steef Meeuwisse – zang/slaggitaar, Dick Smit – Zang/sologitaar en Jacques Smulders – zang/bas.

Ze speelden o.a. Het Ritme van de regen, Sofietje, de Engelbewaarder en het Kleine café aan de Haven en ook een aantal cowboy-liedjes. Nadat ze 12 liedjes hadden gespeeld namen ze even rust.

Na hen kwamen de 3 dames van The Dutch Andrew ’s Sisters op het podium. Ze waren in mooie rode kleren gehuld. Deze zangeressen komen ook uit Amersfoort en omgeving. Deze zangeressen zongen nostalgische muziek uit de jaren ’60 en ’70 o.a. Boogie Woogie, Rosamunde, We will meet again.

De muziek van beide optredens was niet te hard, wat de aanwezigen zeer waardeerden.

Na het optreden van deze dames was het tijd voor de lunch en het afscheid nemen van een aantal vrijwilligers.

Wim van de Beek sprak namens het bestuur de aftredende bestuursleden Linda Hilhorst, Sjaak van Wegen, GertJan van de Hengel en Thea van Beers toe. Ze kregen allen het mooie fotoboek van 30 jaar Dorpsfeest. Dit boekwerk is gemaakt door Koos van Dijk en is te koop voor € 15,--.

De lunch bestond uit een heerlijk broodje kroket, broodjes ham en kaas, krentenbollen en melk en karnemelk. Er was ruim voldoende eten voor iedereen. Na de lunch trad de band The Sixties Generations weer op.

Het was inmiddels warm in de tent geworden en werd besloten aan de achterkant het tentzeil te openen, wat een heerlijke verkoeling gaf. Vervolgens kwamen The Dutch Andrew’s Sisters ook op het podium en werden gezamenlijk diverse liedjes gespeeld en gezongen, bijvoorbeeld Rocking on over the world, I love you, This boots are made for walking. Het gezamenlijke optreden werd afgesloten met het lied Kom van het dak af. Hierna bedankte de presentator allen en wenste iedereen een goede reis naar huis.

Het Dreesfeest was weer uitstekend georganiseerd, waardoor het een prachtig feest is geworden. Helaas is er geen polonaise gelopen. Dit komt waarschijnlijk omdat er veel Engelstalige liedjes en minder Hollandse meezingers werden gespeeld en gezongen.

Zonnebloem logo

De uitslag van de Zonnebloem loterij is bekend.

Kijk snel of je in de prijzen bent gevallen!

Naar de uitslag

Corien Hilhorst

033-4802265
contactformulier

Contact & Aanmelden

Heb jij een lichamelijke beperking en wil je deelnemen aan onze activiteiten of wil je je aanmelden als vrijwilliger bij de afdeling?

Specialiteiten

  • Winkelen
  • Buitenactiviteiten
  • Bezoekwerk
  • Bezoek aan dierentuinen en natuurparken