Galadiner

Iedereen had een aantal wc rollen meegenomen en de LEO'S verzorgden de wol.

ZATERDAG 14 DECEMBER 2019 - KERST GALADINER

De voorbereiding begon al vroeg. De leden van Leo Club Amsterdam (LEO'S) vergaderden om ons menu samen te stellen en een activiteit voor tussen de gerechten in.

Inkopen werden gedaan en presentjes voor de gasten en vrijwilligers werden gekocht en gemaakt, daarnaast werden vrijwilligers geacht lege wc rollen mee te nemen voor onze mysterieuze activiteit.

Om half 12 verzamelde het bestuur om met elkaar te overleggen om de uitjes voor het jaar 2020 rond te maken en alvast alles zo in te delen dat we met ze alle gezellig konden zitten. Om 14:00 uur kwamen de LEO'S om al het eten tesnijden, te kruiden en te bakken en koken.

Tafels werden gedekt en extra versiering werd opgehangen/neergelegd. Laptop werd aangesloten op een beamer voor de karaoke.

Om 15:15 uur kwamen de meeste vrijwilligers en aansluitend kwamen de gasten binnen. Iedereen had een aantal wc rollen meegenomen en de LEO'S verzorgden de wol. Iedereen nam plaats en onze vrijwilligers schoven er tussen. Van dewc rollen werd een stukje afgeknipt om zo een mutsje te kunnen maken met wol.

Het diner werd geopend door een welkomstwoordje van Denise.Als voorgerecht stond er kerrie-bloemkool soep met spekjes (of vegetarische spekjes) en amandelschaafsel. Wat was het apart maar erg lekker!

Na de soep konden we weer verder met karaoke en mutsjes maken en gezellig met elkaar te kletsen.

Een uurtje erna werd het hoofdgerecht opgediend; dit waren bloemkool roosjes, sperziebonen met tomaten, aardappelpartjes in schil en kiprollade en voor de vegetariërs hadden we notenbrood.

Na het eten hield Erwin, onze gast, een praatje met als dank voor onze toppers van de LEO'S, die dit menu hadden gekookt voor ons. Een een luid applaus daarna, was zeker op zijn plek!

Als laatste kregen wij nog een heerlijk toetje, een merenguerol met frambozen, aardbeien en blauwe bessen met eventueel amandelen.

Het bestuur deelde aan de vrijwilligers en gasten een leuk presentje uit, als dank voor hun komst van het afgelopen jaar en voor onze vrijwilligers als dank voor hun inzet.

Toen was het al weer tijd dat de taxi's ruim en voor sommige veel te vroeg kwamen, om ze naar huis te brengen.Alle vrijwilligers hielpen nog om alles op te ruimen, zodat de locatie er weer goeduitzag en ook zij weer naar huis konden gaan.

Wij kunnen zeggen dat we een topjaar achter de rug hebben en dat wij er voor 2020 er weer een mooi jaar van gaan maken!

Fijne jaarwisseling en tot januari 2020

Denise Brune

0651450690
contactformulier

Contact & Aanmelden

Heb jij een lichamelijke beperking en wil je deelnemen aan onze activiteiten of wil je je aanmelden als vrijwilliger bij de afdeling?

Specialiteiten

  • Sport en spel
  • Kunst en cultuur
  • Creatieve workshops
  • Buitenactiviteiten
  • Bezoek aan dierentuinen en natuurparken