Cybercrime informatie

informatie-politie-1jpg

Elke maand is er in de Gildenbond een gezellige middag voor de deelnemers van de Zonnebloem Kaatsheuvel. Meestal is er op deze middag muziek of zingen, dansen, bingo en natuurlijk een lekker hapje en

In april is er een informatiemiddag georganiseerd met hulp van de politie. De politiemedewerkers vertelden over cybercrime, dit is misdaad waarbij criminelen inbreken in bijvoorbeeld een computer of mobiele telefoon.

Criminelen gaan steeds slimmer te werk en bedenken steeds iets nieuws. Met een mooie presentatie werd al snel duidelijk hoe criminelen dan te werk gaan. Door het bekijken van filmpjes zoals bijvoorbeeld een man die in de krant zit te lezen en een appje ontvangt van zijn kleindochter die vraagt om geld, werd goed uitgelegd hoe we voor de gek gehouden kunnen worden. Het was immers niet zijn kleindochter die dit vroeg.

Na het zien van een filmpje werd er telkens gevraagd: wat zou u doen? Dan konden we met zijn allen hierover praten. Goed om op deze manier eens te zien en horen hoe criminelen proberen om ons op te lichten.

Iedereen kan slachtoffer worden van cybercrime en het was goed om hier eens samen over te praten en na te denken. En is het toch een keer misgegaan, het heeft altijd zin om hiervan melding te maken bij de politie bel 0900-8844.

Er waren ook nog folders uitgedeeld over cybercrime en Senioren en Veiligheid!

Natuurlijk werd deze middag weer afgesloten met nog een lekker drankje.

Elly Smulders

06-52187802
contactformulier

Contact & Aanmelden

Heb jij een lichamelijke beperking en wil je deelnemen aan onze activiteiten of wil je je aanmelden als vrijwilliger bij de afdeling?

Specialiteiten

  • Bezoekwerk