Bezoek aan De Kersenhut in Cothen

396a629jpg

We hebben een gezellige middag gehad bij Fruitteeltbedrijf en Landwinkel Vernooij in Cothen

Op donderdag 20 juni waren we met bijna 50 personen te gast bij "De Kersenhut" in Cothen. Het is een prachtig en goed bereikbaar plekje, lekker dicht bij huis.
We werden in de grote tent tussen de kersenbomen van harte welkom geheten door onze gastheer Leo en onder het genot van koffie of thee met een heerlijk kersentaartje vertelde hij het een en ander over de kersenteelt. Waar veel fruitbomen natgespoten worden ter bescherming tegen de kou wordt bij kersenbomen de schade door kou vroeger bestreden met open vuurtjes en tegenwoordig met heathers. Het was ook een heel verrassend om te horen dat ze wel 52 verschillende soorten kersen telen. Een bezoekje aan het kersenmuseum is zeker de moeite waard waar een korte maar prachtige film vertoond werd. In het museum bevindt zich ook een oude veilingruimte waar de veilingklok uit Wijk bij Duurstede hangt die op bijzondere momenten nog gebruikt kan worden. Altijd leuk om rond te neuzen én inkopen te doen in de Landwinkel. Maar het hoogtepunt was toch wel het kersenpit-spugen waar bijna alle gasten en vrijwilligers de strijd met elkaar aangingen. Kampioen bij de gasten was mevrouw Wil Drijver met een fraaie score van 6.85 meter! Winnaar bij de vrijwilligers was Trudie met een score van 10.80 meter. Gastheer Leo, die natuurlijk veel kan oefenen, vertelde dat hij een kersenpit tot ruim 14 meter kan wegspugen. De geslaagde middag was zo weer om en werd afgesloten met een glaasje sap en een bakje kersen.

Klik voor ons fotoalbum op onderstaande link:

Wnd.Secretaris: Frans Groot

06-53129218
contactformulier

Contact & Aanmelden

Heb jij een lichamelijke beperking en wil je deelnemen aan onze activiteiten of wil je je aanmelden als vrijwilliger bij de afdeling?

Specialiteiten

  • Bezoek aan dierentuinen en natuurparken
  • Bezoekwerk
  • Buitenactiviteiten
  • Evenementen en festivals
  • Uit eten/terrasje pakken