Tour de Limbourg

tour-de-limbourgjpg

ZONNEBLOEM-TOERTOCHT PER FIETS DOOR ZUIDLIMBURG.

Op 31 mei, 1 en 2 juni heeft de Zonnebloemafdeling regio Maastricht, samen met de Zonnebloemafdeling Westelijke Mijnstreek en Stichting “Fietsen alle Jaren” uit beide regio's,  een toertocht georganiseerd. De tocht startte voor Maastricht met 9 deelnemers en evenveel vrijwilligers op 3 riksja's en 3 rolstoelfietsen bij “Hagerpoort”. Voor de 8 deelnemers van Zonnebloemafdeling “Jong Maastricht” was dit tevens een korte vakantie. 

De tocht ging via Meerssen (waar de afdeling Westelijke Mijnstreek met evenveel riksja's en rolstoelfietsen aansloot) naar “Chateau St. Gerlach”. Daar ontving Dhr. Prevoo, Burgemeester van Valkenburg, de toerende Zonnebloemers en hun begeleiding.

Door Sevagram werd bij “Valkenheim” een lunch aangeboden. In de middag volgde een tocht langs de de tijdelijke openlucht-tentoonstelling met de haast levensechte beelden in Valkenburg. 

Daarna gingen de deelnemers van “Jong Maastricht” naar het hotel. De fietsvrijwilligers hebben nog fietstochtjes gemaakt met bewoners van Valkenheim.

Op 1 juni ging de tocht naar Heerlen, waar ook weer een lunch werd verzorgd door Sevagram, dit keer bij “Oranjehof”. En ook hier werden er weer tochtjes gemaakt met bewoners van “Oranjehof”.

Van hieruit gingen alle riksja's en fietsen  op 2 juni naar Munstergeleen. Om vervolgens weer op de oorspronkelijke vertrekpunten terug te keren.

We kijken terug op een heel mooi weekend en een fijne samenwerking.

Enkele foto's van de tocht worden hieronder getoond!

Elly van der Schaft

0433212440
contactformulier

Contact & Aanmelden

Heb jij een lichamelijke beperking en wil je deelnemen aan onze activiteiten of wil je je aanmelden als vrijwilliger bij de afdeling?

Specialiteiten

  • Bezoek aan dierentuinen en natuurparken
  • Bezoekwerk
  • Evenementen en festivals
  • Kunst en cultuur