Uitje naar Brabantse Wal, Kalmthoutse Heide en Arboretum Kalmthout

whatsapp-image-2024-07-04-at-092346jpeg

Op 3 juli 2024 is een uitje georganiseerd naar de Brabantse Wal, Kalmthoutse Heide en het Arboretum Kalmthout.

 

📷 Klik hier om alle foto's te bekijken 📷

 

’s Morgens zijn we met twee personenbusjes en een auto vertrokken vanaf de Mortiereboulevard in Middelburg, in de stromende regen. De hele reis over de A58 richting Bergen op Zoom viel de regen met bakken uit de hemel. Toch was de stemming in de bussen en de auto opperbest. Helaas bleef het regenen tot de middag. De bossen in de Wouwse Plantage stonden er erg fris en groen bij door de regen.

De tocht voerde via Wouwse Plantage, Huijbergen en Ossendrecht naar Hoogerheide. Hier hadden we gereserveerd voor een lunch bij Familyland. Daar gearriveerd, waren de weergoden ons gunstig gezind. Onder droge omstandigheden konden we van de bussen naar het restaurant lopen. Hier stond een koffiemaaltijd voor ons gereed. Soep met zeer veel gehaktballetjes en vele soorten broodjes en koeken zorgden ervoor dat we voldaan weer aan ons dagje uit verder konden gaan.

Via de Putseweg reden we richting België. Deelnemers en vrijwilligers genoten nu van het mooie uitzicht op de bossen van het grenspark Kalmthoutse Heide. Bij het Arboretum werden we ontvangen door medewerkers van de receptie en onze gids voor die middag. Onze gids vertelde honderduit over de geschiedenis van het Arboretum en de grote variëteit aan planten. Door de vele regen van ’s morgens waren de paden en grasvelden nat, doch redelijk goed begaanbaar.

Tijdens onze tocht door het park werden we bijgepraat door onze gids, die dit gidsen in dit park al meer dan twintig jaar doet, over allerlei bijzonderheden en achterliggende oorzaken waarom het park is aangelegd zoals dat nu tot stand is gekomen. We hebben heel mooi bloeiende rozen, Stewartia, waterlelies en door bijen gewaardeerde bloemen gezien.

Na een paar uur genieten van al het moois in dit park, zijn we voldaan teruggekeerd naar Middelburg, waar iedereen weer veilig bij zijn huis is afgezet. We kunnen terugkijken op een mooie en geslaagde dag die begon met regen en eindigde met regen. Daartussenin kregen we op de momenten dat we buiten waren heerlijke zonnige perioden.

Peter Dingemanse

0118611819
contactformulier

Contact & Aanmelden

Heb jij een lichamelijke beperking en wil je deelnemen aan onze activiteiten of wil je je aanmelden als vrijwilliger bij de afdeling?

Specialiteiten

  • Bezoekwerk
  • Buitenactiviteiten
  • Creatieve workshops
  • Kunst en cultuur
  • Uit eten/terrasje pakken