50-jarig jubileum De Zonnebloem Afd. Nieuwegein-Noord

20240313095057jpg

Woensdag 13 maart was het moment dat door 73 deelnemers en 27 vrijwilligers van de afdeling Nieuwegein-Noord het 50-jarig jubileum werd gevierd.

Nadat vanaf 9 uur ’s morgens de omgeving, de ontvangsthal en de grote zaal van het Petanque-centrum op Galecop door vrijwilligers feestelijk en Zonnebloem herkenbaar was versierd stroomden vanaf 10 uur alle genodigden en deelnemers binnen om een plekje te zoeken aan 1 van de vele tafeltjes. Het klaarstaande, speciale Zonnebloem-jubileum-taartje en de koffie smaakten prima in afwachting van de opening van de dag. Die werd ingeleid door een de feestzaal binnenkomende polonaise van zingende vrijwilligers onder een ‘Lang zullen we leven!’ , op de piano begeleid door Jan van Maanen.

Het openingswoord was voor voorzitter Hans Wielders die in vogelvlucht de geschiedenis van de afdeling Nieuwegein-Noord memoreerde en aansluitend was er een warme bijdrage door wethouder Marieke Schouten (van o.a. Gezondheid, Welzijn en Inclusie). Zij sprak daarna aan diverse tafeltjes met verschillende deelnemers over hun bevindingen in onze gemeente.

Het officiële gedeelte werd besloten met een meer dan verdiende huldiging van Astrid van Velden voor haar meer dan 12-jarige onafgebroken inzet als secretaris binnen het bestuur van de afdeling Nieuwegein-Noord. De overhandiging van een grote bos bloemen, een mooi aandenken en een groot dankbaar applaus van alle aanwezigen gaven uiting aan de waardering voor haar toewijding en inzet!

50 Jaar terug, een halve eeuw geleden…. Met het draaien van een Polygoon-journaal met een overzicht van de gebeurtenissen uit 1974 werd het feestelijke programma geopend. Met veel belangstelling, herkenning, instemming maar ook verwondering werd de presentatie bekeken. Wat is er in 50 jaar veel wel veranderd …. maar ook niet ! Na de presentatie was het de beurt aan voormalig operette zangeres Irene Kraaijenhagen en pianist/cabaretier Jan van Maanen, die een gevarieerd optreden verzorgden van Franse chansons, een operette-medley, Amsterdamse meezingers omlijst met wat cabaret en kleinkunst. Tot ieders grote verrassing en waardering bracht het duo als afsluiting ook nog een zelf gecomponeerde ‘Ode aan de Zonnebloem-vrijwilliger’ op de wijze van ‘Het zijn de kleine dingen die het doen…’  ten gehore !

En toen was het tijd voor de lunch: een heerlijke pommodorisoep, gevolgd door een grote variatie aan heerlijk belegde broodjes! Een prima basis en opmaat naar het middagprogramma waarin de populaire Muziek-Bingo voor menigeen het hoogtepunt werd. Vooraf werd door de voorzitter een dankwoord uitgesproken naar de vele winkeliers op Nieuwegein-Noord en onze Zonnebloem-vrijwilligers die ruimhartig prijzen, waardebonnen en giften geschonken hadden. Er stond een prachtige prijzentafel klaar voor alle winnaars: vrijwel alle deelnemers konden met een prijs(je) huiswaarts! Terwijl de bekende hits van The Beatles, Andre Hazes, Dorus, James Last, BZN en vele andere meezingers telkens weggestreept werden van de Bingo-kaarten en de spanning op liep, werden ieder nog een aantal drankjes en (warme) hapjes gebracht door de assisterende vrijwilligers. Kortom: een leuke middag voor iedereen!

Rond kwart over 3 meldden zich de eerste Regio-taxibusjes en werd het tijd naar huis te gaan. Door de vrijwilligers werden alle rollators aan tafel naar de diverse deelnemers gebracht, ontving iedere deelnemer en vrijwilliger bij de uitgang een herinneringstasje met een doosje met Zonnebloempitje en een geurkaarsje en kon eenieder terugzien op een mooie jubileum dag!

Wat restte was het gezamenlijk opruimen en schoonmaken van het Petanque-centrum door de vrijwilligers. En nadat rond de klok van 5 uur alle ‘Zonnebloem sporen’ uitgewist waren konden, na een gezamenlijk slokje, ook alle vrijwilligers meer dan tevreden huiswaarts.

50 Jaar Zonnebloem Afd. Nieuwegein-Noord was op een mooie en waardige manier gevierd. Een goed fundament en mooi perspectief voor de volgende 50 jaar……….

Marianne Boone

0628465610
contactformulier

Contact & Aanmelden

Heb jij een lichamelijke beperking en wil je deelnemen aan onze activiteiten of wil je je aanmelden als vrijwilliger bij de afdeling?

Specialiteiten

  • Bezoekwerk