Natuurmuseum en klompenwinkel de Wielewaal

81f78b3f-fd3c-46d4-ba93-3d2d4b1d0dccjpg

Net achter de Lekdijk, in de schoot van Schoonhoven maar nog net op gemeentegrond van Lopik ligt het gehucht  Willige Langerak waar het doel van het uitstapje voor 17 deelnemers en 5 vrijwilligers uit Nieuwegein Noord gelegen was: 'het Natuurmuseum & Klompenwinkel De Wielewaal van de familie Reijneveld. De weg er naar toe was al een uitstapje waard: vanaf Lopik over de Lekdijk naar het museum was al een prachtig ritje, in stralend weer.
Bij het museum werd het gezelschap hartelijk ontvangen door de eigenaar van het museum met koffie en de allerlekkerste, zelfgebakken appeltaart! Het museum is (inmiddels) een familie aangelegenheid. De eigenaresse vertelt over hoe het ooit begon met een hobby van het (laten) opzetten van in de nabijheid van Schoonhoven gevonden vogels en andere (weide) dieren. Haar man was, naast boer, ook chauffeur van een fabrieksmelkwagen die melk van boeren uit de weide omtrek naar de melkfabriek reed. En op enig moment werd de varkensstal omgebouwd tot tentoonstellingsruimte waaraan het hele gezin meehielp. Vader vertimmerde het een en ander, moeder schilderde, deed de administratie en de beide zonen maakten de wandschilderingen van de prachtige diorama's waarin alle opgezette dieren geplaatst werden met naam en uitleg. Zoveel verschillende vogels uit het weidelandsschap van het Groene Hart, viervoeters en een prachtige collectie vlinders en insecten. Het museum breidde in de loop der jaren uit met o.a. een klompenwinkel en een heerlijk (buiten)terras waar het heerlijk toeven was.
Alles goed rolstoel en rollator toegankelijk en goed, afwisselend te bezien in een anderhalf uur. Het werd dan ook een mooi uitje, met als toetje de terugweg over de Lekdijk!
Voor herhaling vatbaar!

Marianne Boone

0628465610
contactformulier

Contact & Aanmelden

Heb jij een lichamelijke beperking en wil je deelnemen aan onze activiteiten of wil je je aanmelden als vrijwilliger bij de afdeling?

Specialiteiten

  • Bezoekwerk