Vakantieweek

groepsfotojpg

Vakantieweek van 3 tot en met 7 oktober 2022

Sinds enkele jaren is de Zonnebloem gestopt met het organiseren van landelijke en regionale vakanties. Daarom hebben we voor de eerste keer in ons 55-jarig bestaan zelf een vakantieweek georganiseerd. Als bestemming hebben wij gekozen voor de Biestheuvel in Hoogeloon. Een prachtig landgoed gelegen in de Brabantse Kempen. Hier liggen verschillende accommodaties met aangepaste kamers met douche en toilet. Waar ook van meerdere hulpmiddelen en volledige maaltijdvoorziening gebruik gemaakt kan worden.

Maandag 3 oktober was het dan zover voor onze 10 deelnemers en 6 vrijwilligers. Nadat alle bagage, rollators en rolstoelen waren ingeladen in de touringcar met aanhanger kon iedereen instappen en de reis beginnen. Uitgezwaaid door familie, vrienden en vrijwilligers. De stemming zat er meteen goed in. Om 14:30 uur arriveerden we bij de Biestheuvel. Terwijl onze vakantiegangers konden genieten van een kopje koffie/thee met stroopwafelcake werd de bagage uitgeladen en de kamers in orde gemaakt. Nu kon de vakantie echt beginnen.

De volgende dagen werd de vakantiegangers een gevarieerd programma aangeboden;

- met de Amerikaanse schoolbus uit 1980 met lift naar de papegaaien Zoo Veldhoven. Waar het voeren van de papagaaien met twee stokjes en een nootje een lachwekkende bezigheid was.

- een dagtocht; “de Teutenroute”. Een tocht door het prachtige landschap van de Brabantse en Belgische Kempen naar Turnhout. Tijdens deze rit heeft de gids ons veel verteld over de geschiedenis van de Kempen. In Turnhout konden we genieten van een echte Turnhoutse lekkernij; Balletjes met warme krieken, waarna rozijnenbrood met kaas gegeten moet worden. De tocht langs de bezienswaardigheden van Turnhout en bezoek aan het museum van de landlopers kolonie van Merkplas en Wortel konden we helaas door vertraging in de morgen niet meer maken.

- heen en terug met  de huifkar naar Bladel ; daar tijd om te winkelen in de gezellige winkelstraat en in “de Staete” genieten van een kop koffie met verrassend lekkere monchou taart.

- Bezoek aan het Kempenmuseum in Eersel op de dag van vertrek, met rondleiding waar de meesten veel konden herkennen uit hun eigen jeugd. Een wandeling maken door de fruit- en kruidentuin en daar een groepsfoto gemaakt. De afscheidslunch in het Kempenmuseum waarna de terugreis kon beginnen.

Daar we gebruik maakten van de volledige maaltijdvoorziening konden we iedere morgen genieten van een uitgebreid ontbijt, een  lunch en ‘s avonds van een heerlijk 3 gangen diner. Tijdens onze afscheidsavond werd ons een overheerlijk buffet geserveerd in het restaurant van de Biestheuvel.

De avonden hebben we zelf ingevuld met zingen, kienen, gezellig kletsen en vooral heel veel lachen. De laatste avond was er een geslaagd optreden van Jolanda. Iedereen heeft genoten, meegezongen en sommigen hebben zelfs een dansje gemaakt of in de polonaise meegelopen.

7 oktober, de dag van vertrek, waren we rond 16:00 uur weer terug in Landgraaf. Daar werd iedereen verwelkomd door familie en/of vrienden. Na een korte nazit met kopje koffie werd er afscheid genomen en menig traantje weggepikt. Dankbaarheid van beide kanten.

Het was een onvergetelijke week. Een hecht team van gasten, verzorgende en vrijwilligers heeft genoten van en met elkaar. We hebben ongelooflijk veel plezier gehad en heel veel gelachen. Voor verzorgende en vrijwilligers waren het vermoeiende dagen. Het kost energie maar die krijg je dubbel terug. En al die blijde gezichten daar doen we het voor! Voor herhaling vatbaar!

Zonnebloem logo

De uitslag van de Zonnebloem loterij is bekend.

Kijk snel of je in de prijzen bent gevallen!

Naar de uitslag

Carina Hensgens

06-40805411
contactformulier

Contact & Aanmelden

Heb jij een lichamelijke beperking en wil je deelnemen aan onze activiteiten of wil je je aanmelden als vrijwilliger bij de afdeling?

Specialiteiten

  • Bezoek aan dierentuinen en natuurparken
  • Bezoekwerk
  • Creatieve workshops
  • Kunst en cultuur
  • Uit eten/terrasje pakken