Vrijwilligerslunch

img-20240417-wa0007jpg

Gezamenlijke lunch bestuur en vrijwilligers Zonnebloem, afdeling Nieuwenhagen

Bestuur en  vrijwilligers van de Zonnebloem, afdeling Nieuwenhagen worden elk jaar getrakteerd op een gezamenlijke lunch als dank  voor hun enorme gezamenlijke inzet gedurende het hele jaar.

Tenslotte doe je dit SAMEN om het gezamenlijk doel te bereiken: er zijn voor de medemens en hen mooie momenten bezorgen.

Op vrijdag 12 april 2024 vond de lunch plaats in Brasserie Het Biechthuis te Simpelveld.

Het was een super gezellige middag. Het leek wel één grote familie; dit hoorde je iedereen zeggen. We hebben het dan ook enkele uurtjes volgehouden.

Het werd een bijzondere bijeenkomst, waarbij diverse vrijwilligers/bestuursleden in het zonnetje werden gezet:

Ellie Heinz: 10 jaar vrijwilligster

Vrijwilligster Ellie Heinz is reeds 10 jaar verbonden aan onze afdeling, waar zij gasten c.q. deelnemers thuis bezoekt om een praatje te maken of met hen op pad gaat. Ook houdt zij hen op de hoogte van onze activiteiten die gaan plaatsvinden. Tijdens de activiteiten werkt zij mee door de tafels te dekken, broodjes te smeren en hapjes klaar te maken. Vervolgens staat zij vooraf en na afloop bij de entree om de mensen te helpen met hun jassen en hen naar de zaal en/of naar buiten  te begeleiden. Tijdens de bijeenkomsten serveert zij koffie/thee/drankjes , wat lekkers en wat hartigs uit. Tijdens dagtochten begeleidt zij haar deelnemers. Zij doet al deze zaken met een glimlach en vol plezier. Zij neemt ook actief deel aan de vrijwilligersvergaderingen.

Dankjewel Ellie ; onze waardering is groot!

Na een lovende speech ontving zij een insigne met oorkonde en een bos bloemen vanwege haar 10-jarig jubileum.

Elly Quaedvlieg: 10 jaar bestuurslid

Bestuurslid Elly Quaedvlieg is ook reeds 10 jaar verbonden aan onze afdeling. Buiten dat zij diverse deelnemers bezoekt en / of met hen op pad gaat, werkt ook zij mee aan de voorbereidingen van de activiteiten en ook daarna tijdens de activiteiten zelf. Ook tijdens de dagtochten begeleidt zij de deelnemers.

Zij neemt deel aan de bestuursvergaderingen en vrijwilligersvergaderingen.

Ook zorgt zij voor verjaardagskaarten, kaarten bij ziekte en condoleancekaarten. Ook bestelt zij bloemen bij speciale gelegenheden.

Al deze zaken doet zij met heel veel plezier.

Dankjewel Elly, voor jouw grote inzet. Dit wordt zeer gewaardeerd.

Na een lovende speech ontving zij een insigne met oorkonde en een bos bloemen vanwege haar 10-jarig jubileum.

Carina Hensgens: 15 jaar secretaris

15,5 jaar geleden werd Carina Hensgens gevraagd om secretaris te willen worden van de Zonnebloem, afdeling Nieuwenhagen. Haar taken zijn zeer uitgebreid en ook afwisselend. Zij kan hier haar dingen kwijt, waarin zij sterk is. Beroepsmatig was zij vroeger secretaresse. Daarbij organiseert zij graag dingen op velerlei gebied  en heeft zij veel netwerken, die goed te pas komen binnen de afdeling. Zij is de spil tussen de interne/externe contacten en de afdeling.          

Na een bijzondere speech ontving zij een zonnebloembeeld en een bos bloemen als dank voor haar inzet gedurende meer dan 15 jaar. Dankjewel, Carina!

Door het nieuwe beleid van de Zonnebloem Breda mogen bestuursleden maximaal 12 jaar als bestuurslid aanblijven. Hierna worden zij uitgeschreven als bestuurslid en kunnen zij als vrijwilliger aangesloten blijven; soms met een extra taak.

Met ingang van 1 januari 2025 uiterlijk, moet de functie van Carina Hensgens ingevuld worden door een nieuw bestuurslid. Wij zoeken dus gegadigden voor deze functie. Daarom de oproep: wie wil secretaris worden van onze afdeling?

Willem Moerkerk:19 jaar vrijwilliger/bestuurslid bezoekwerk

Willem was bestuurslid bezoekwerk: hij bezocht nieuwe deelnemers voor een intakegesprek om te kijken of zij tot de doelgroep behoorden. Ook bezocht hij nieuwe vrijwilligers om hen te informeren en om te kijken aan welke deelnemer zij gekoppeld konden worden.

Hij was contactpersoon voor de vele activiteiten: aanmeldingen kwamen bij hem  binnen via de vrijwilligers , die hij verder verwerkte. Hij regelde samen met het bestuurslid activiteiten de dagtochten. Bij gezellige middagen stond hij bij de ingang om de deelnemers te ontvangen en na afloop uit te begeleiden. Hij kende/kent immers alle deelnemers en vrijwilligers!

Willem moest wegens ziekte even pas op de plaats maken en daarom ook eerder stoppen als bestuurslid bezoekwerk. Voor Willem is reeds een opvolger gevonden.

Willem zal als vrijwilliger bezoekwerk verder gaan en gekoppeld blijven aan zijn deelnemers: 24 adressen! Dat zijn er heel wat en hierin zit dan ook heel veel tijd.

Na de speech ontving hij als waardering voor het vele werk dat hij in al die jaren als bestuurslid bezoekwerk verricht heeft een glaskunstwerk in de vorm van twee zonnebloemen en een bos bloemen. Dankjewel Willem, respect voor jouw grote inzet.

Mya Lony: penningmeester 

In verband met het nieuwe beleid is voor Mya een opvolgster gevonden die haar taken vanaf 26 februari j.l. heeft overgenomen. Mya zal haar opvolgster zonodig ondersteunen. Tot 1 januari 2025 blijft zij algemeen bestuurslid. Na 1 januari 2025 krijgt Mya een andere functie.

Ja, Mya is een geval apart binnen onze afdeling en zeker ook binnen ons bestuur.

Met enkele onderbrekingen is zij namelijk reeds 28 jaar bestuurslid en wel met de volgende functies:

voorzitter, secretaris, penningmeester, bestuurslid bezoekwerk, bestuurslid workshops, bestuurslid activiteiten.

Zij was dus als het ware het hart van onze afdeling, want toen nieuwe bestuursleden kwamen, kon Mya iedereen van informatie voorzien en inwerken. Zij heeft ervoor gezorgd dat er sinds 15/16 jaar een zeer goed functionerend bestuur samengesteld werd. Haar laatste functie als penningmeester zijnde, heeft zij eveneens zeer goed uitgevoerd. We waarderen het enorm wat zij allemaal gedaan heeft. Een groot dankjewel hiervoor!

Daarom ontving ook Mya na de speech uit waardering een glaskunstwerk van twee zonnebloemen en een bos bloemen.

Marleine Heinrichs: voorzitter                                        

In verband met het nieuwe beleid is ook voor Marleine Heinrichs een opvolger gevonden die de voorzittershamer van haar vanaf 26 februari j.l. heeft overgenomen. Marleine is sinds die tijd algemeen bestuurslid en ondersteunt voorlopig het nieuw bestuurslid bezoekwerk en organiseert samen met het bestuurslid activiteiten de vakantieweek voor deelnemers van onze afdeling.

Marleine was 15,5 jaar lang voorzitter. Een functie, die op haar lijf geschreven was door haar persoonlijkheid, kennis, doortastendheid, haar vriendelijkheid en de vele eigenschappen, die een voorzitter nodig heeft om zo’n grote afdeling te kunnen leiden zoals de Zonnebloem, afdeling Nieuwenhagen is: een afdeling waar we met ons allen trots op kunnen zijn. Een florerende afdeling in alle opzichten.

Zij behield steeds het overzicht, leidde en begeleidde iedereen waar en indien nodig; bestuursleden, vrijwilligers en gasten.

Ook als vertegenwoordiger namens onze afdeling wist zij zich goed te presenteren, zich goed te verwoorden en een eigen mening te geven.

Zij droeg bij aan alle onderdelen van de afdeling en nam haar verantwoordelijkheden.

Zij deed/doet de dingen gewoon, zonder op de voorgrond te willen treden, gewoon om de dingen volledig te maken. Zo was zij de duidelijke leider als voorzitter zijnde.

Marleine, een groot dankjewel voor alles !!!!

Na de speech kreeg ook Marleine uit grote waardering een groot dankjewel in de vorm van een glaskunstwerk van twee zonnebloemen en een mooie bos bloemen.

Zonnebloem logo

De uitslag van de Zonnebloem loterij is bekend.

Kijk snel of je in de prijzen bent gevallen!

Naar de uitslag

Carina Hensgens

06-40805411
contactformulier

Contact & Aanmelden

Heb jij een lichamelijke beperking en wil je deelnemen aan onze activiteiten of wil je je aanmelden als vrijwilliger bij de afdeling?

Specialiteiten

  • Bezoek aan dierentuinen en natuurparken
  • Bezoekwerk
  • Creatieve workshops
  • Kunst en cultuur
  • Uit eten/terrasje pakken