Bevrijdingslunch 2024

logopng

Vrijdag 3 mei organiseerden wij de Bevrijdingslunch. Een activiteit mede bedacht door het Nationaal Comité 4 en 5 mei.

Gewoontegetrouw druppelden de aanmeldingen (en ook afzeggingen😏) tot kort voor vrijdag binnen bij de activiteitencommissie. Uiteindelijk waren er zo'n 65 deelnemers aan de lunch. Gelukkig hadden er voldoende vrijwilligers zich aangemeld en konden wij onze gasten een fijne lunch aanbieden. 

Het weer paste goed bij een binnenactiviteit als deze. Immers het regende. Daarom stelde diverse deelnemers het op prijs dat ze heen en weer werden gebracht naar de Ringvaartkerk. Sommigen werden voor de deur afgezet. Enkelen waren stoer genoeg om van de parkeerplaats naar de kerk te lopen. Hoewel op de uitnodiging stond dat het om 12 uur begon, was de zaal om 11.30 uur al aardig gevuld en waren de vrijwilligers druk bezig met de voorbereidingen aan de lunch.

De lunch begon met soep. Die werd met smaak opgelepeld. Ondertussen ontsponnen zich gesprekken rondom het thema Vrijheid vertelt: opmaat naar 80 jaar vrijheid. Met dit thema vraagt het Nationaal Comité in het jaar dat de lustrumviering van 80 jaar vrijheid in september van start gaat, aandacht voor de littekens die de Tweede Wereldoorlog achterliet en die nog steeds zichtbaar zijn.

Op tafel lagen ter inspiratie papieren placemats met daarop diverse vragen. De eerlijkheid gebied te zeggen dat niet ieder gesprek aan tafel zich beperkte tot het thema van de bevrijdingslunch. Het ging natuurlijk over de feestdagen die geweest zijn en nog komen. Activiteiten die zijn geweest en nog moeten komen. Over familie en noem maar op. 

Werd er nog gegeten? Ja natuurlijk, de vrijwilligers hadden tal van broodjes gesmeerd. Ga maar na met 65 gasten. Ze liepen natuurlijk af en aan met broodjes, koffie, thee en limonade. Onderwijl ging een fotoboek langs de tafels met daarin foto's van ons bezoek aan de Keukenhof. 

Na nog een laatste ronde met koffie en koek was het om 13.30 uur zo'n beetje klaar en vertrokken de eerste deelnemers. Om 14.00 uur waren de laatste wel weer op weg naar huis. De meeste thuisgebracht door een vrijwilliger. Terwijl andere vrijwilligers de eetzaal in de kerk weer in orde maakten.

De afdeling kon terugzien op een heel gezellige activiteit die door alle deelnemers zeer werd gewaardeerd. Een activiteit die naar we hopen volgend jaar weer kan worden georganiseerd en dan in het teken van 80 jaar vrijheid zal staan!

Secretariaat

(076) 564 64 64
contactformulier

Contact & Aanmelden

Heb jij een lichamelijke beperking en wil je deelnemen aan onze activiteiten of wil je je aanmelden als vrijwilliger bij de afdeling?

Specialiteiten

  • Uit eten/terrasje pakken
  • Creatieve workshops
  • Buitenactiviteiten
  • Bezoekwerk
  • Bezoek aan dierentuinen en natuurparken