Zuidplas Inclusief

1000006910jpg

De bijeenkomst die georganiseerd is door de gemeente Zuidplas en de stichting Onbeperkt Zuidplas met als thema Zuidplas Inclusief werd goed bezocht.

Uiteraard was onze afdeling van de Zonnebloem er ook. Toen om 12 uur door de burgemeester de inclusiefvlag werd gehesen was het erg druk voor het gemeentehuis. 
 
Er was een circuitje uitgelegd en mensen zonder beperkingen konden met een gezichtskap op, met behulp van een stok ervaren waar mensen met visuele beperkingen tegen aan lopen. De wethouders hebben het circuit zonder ongelukken afgelopen. Waarvoor hulde.
 
Later konden mensen in een rolstoel en scootmobiel ervaren hoe dat is. Het bleek dat je hiervoor toch wel wat ervaring en kundigheid in huis moest hebben. Gelukkig brachten de deelnemers het zonder kleerscheuren ervan af.
 
Na 16.00 uur was de loop er een beetje uit en na nog een uurtje besloten de diverse standhouders dat het zo wel goed was geweest.
 
Resumerend kunnen we van deze zon overgoten dag zeggen dat de deelnemers het een succesvolle happening vonden. Zeker voor een eerste keer was het evenement zeer geslaagd.  Reden om volgend jaar dit Inclusief festival te herhalen. 
 
Foto's: Tamara  Barning (Zuidplas Online) en Heidi Timmermans (Zonnebloem)
Zonnebloem logo

De uitslag van de Zonnebloem loterij is bekend.

Kijk snel of je in de prijzen bent gevallen!

Naar de uitslag

Secretariaat

(076) 564 64 64
contactformulier

Contact & Aanmelden

Heb jij een lichamelijke beperking en wil je deelnemen aan onze activiteiten of wil je je aanmelden als vrijwilliger bij de afdeling?

Specialiteiten

  • Uit eten/terrasje pakken
  • Creatieve workshops
  • Buitenactiviteiten
  • Bezoekwerk
  • Bezoek aan dierentuinen en natuurparken