Een gezellige ochtend bij Accent

Zonnebloem afdeling

Op donderdag 9 maart 2017 gingen er 18 gasten en 15 vrijwilligers naar de Accent school.

Er was een leuke ontvangst bij de buitendeur, twee leerlingen verwelkomden het gezelschap allerhartelijkst.

Natuurlijk werd begonnen met een lekker kopje koffie. Jannie deed het welkomstwoord. Erg leuk was natuurlijk dat ze drie nieuwe vrijwilligers kon voorstellen. 

En daarna ging het gezelschap uit elkaar: een groepje ging sjoelen, een groepje ging naar de keuken en een groepje ging een film kijken over oud Nijkerk.
In de keuken zat een groepje derde klas leerlingen het gezelschap op te wachten met warme boterkoek. Het gesprek ging al snel over koken. De leerlingen koken er ook hoofdgerechten zoals boerenkoolsoep of nasi. De gasten vertelden over hun kookkunsten vroeger. Zo moest mevrouw Dasler al (zevenenzeventig jaar geleden, in het eerste jaar van de Tweede Wereldoorlog) op 14-jarige leeftijd koken. Maar ook vrijwilligers klapten uit de school. Wie wist dat Janny Bosma vroeger, toen ze nog alleen woonde, alleen maar soep warm kon maken? Gelukkig voor Jan heeft ze later bijgeleerd.
De film was ook ontzettend leuk voor de oude Nijkerkers: over het bushokje op het Molenplein, over de verbreding van de Vetkamp in 1958 en nog meer.

Aan het einde was er voor alle gasten erwtensoep en roggebrood met spek, een broodje worst en koffie. Een heerlijke lunch. Met een afscheidswoord van Accent werd de bijeenkomst beeindigd en ging iedereen met een fijn gevoel naar huis.

Scholieren van Accent: bedankt voor de gezellige dag!

 

Petra Weijzen

06-15505330
contactformulier

Contact & Aanmelden

Heb jij een lichamelijke beperking en wil je deelnemen aan onze activiteiten of wil je je aanmelden als vrijwilliger bij de afdeling?

Specialiteiten

  • Uit eten/terrasje pakken
  • Kunst en cultuur
  • Creatieve workshops
  • Bezoekwerk
  • Bezoek aan dierentuinen en natuurparken