Bezoek aan het Arboretum Trompenburg

2fac37e3-0b78-40e3-b181-692010d11e0bjpeg

Op woensdag 17 juli 2024 naar het Arboretum

 

 Dankzij de organisatie door een aantal vrijwilligers zijn we afgelopen woensdagmiddag met een aantal gasten en vrijwilligers naar het Arboretum Trompenburg in Rotterdam Kralingen getogen.  De weergoden waren ons goed gezind want het was een heerlijk zonnige middag. 

Afgesproken hadden we, dat we de gasten of deelnemers thuis zouden ophalen met de auto en naar het park zouden brengen. 

Zelf heb ik een mevrouw opgehaald in De Hoeksteen en naar de parkeerplaats gereden van het arboretum. Gelukkig was er voldoende parkeergelegenheid voor alle auto’s. 

We verzamelden omstreeks 2 uur bij de ingang van de tuin. Er waren 27 vrijwilligers en gasten. 

Nadat alle kaartjes waren gekocht (een aantal gasten en vrijwilligers hebben een Rotterdampas en hebben gratis toegang) zijn we naar binnen gegaan. 

Via een mooie route zijn we door het park gelopen, waarbij een aantal gasten gebruik maakte van een rolstoel, die van henzelf was of door het arboretum beschikbaar werd gesteld. 

Omdat we ruim de tijd hadden voordat we om 3 uur op het terras van het restaurant terecht konden hebben we uitgebreid kunnen genieten van alle bloeiende planten. 

De gasten genoten volop en er werden veel foto’s gemaakt. Zelf heb ik de mevrouw, die ik in de rolstoel door het park verplaatste, regelmatig op de foto gezet. De kiekjes kan ze dan laten zien aan haar twee zoons, die regelmatig bij haar op bezoek komen. 

Omstreeks 3 uur konden we plaats nemen op het terras. Dat is afgelopen winter vergroot waardoor we als grote groep in staat waren om allemaal een plek te vinden op het terras. 

De sfeer was heel ontspannen. De gasten en vrijwilligers werden aardig te woord door het bedienend personeel en genoten van de koffie of thee of iets anders met wat erbij. 

We hadden uitgebreid de tijd om met elkaar te praten. 

Nadat een aantal praktische zaken waren geregeld door een paar vrijwilligers zijn we weer via een andere route naar de uitgang van het park gelopen, waar we afscheid hebben genomen van elkaar. 

We kunnen terugkijken op een zeer geslaagde middag  

 

Cees

Corrie Beuckens

010-2860147
contactformulier

Contact & Aanmelden

Heb jij een lichamelijke beperking en wil je deelnemen aan onze activiteiten of wil je je aanmelden als vrijwilliger bij de afdeling?