Rolstoelfietsen

Samen op pad met de elektrische Zonnebloemfiets. De Zonnebloemfietsen bieden mensen met een mobiliteitsbeperking de mogelijkheid om te genieten van een heerlijke fietstocht.

Iedereen met een mobiliteitsbeperking mag de aangepaste Zonnebloemfiets gebruiken. Of je nu in een rolstoel zit, gebruik maakt van een stok of een rollator hebtIedereen verdient het om de wind door de haren te voelen. De Zonnebloem biedt 2 verschillende type aangepaste elektrische fietsen aan voor mensen met een mobiliteitsbeperking. Bij de Rolstoelfiets blijf je in je eigen rolstoel zitten, bij de Duofiets zit je naast elkaar en is er een overstap van rolstoel naar fiets nodig. 

Reserveren van een Zonnebloemfiets 

Verschillende lokale Zonnebloemafdelingen door heel het land bieden Zonnebloemfietsen aan. Kijk op deze pagina of er een Zonnebloemfiets bij jou in de buurt staat. Neem vervolgens contact op met de lokale afdeling om de fiets te reserveren. Voor het gebruik van de fiets wordt een vergoeding gevraagd. 

Is het de eerste keer dat je op pad gaat met de Zonnebloemfiets en wil je de fiets eerst eerst even uitproberen zonder passagier? Geef dit dan aan bij het maken van de reservering.

Op steeds meer locaties in Nederland kun je gebruikmaken van de Zonnebloemfiets. Bekijk de overzichtskaart en reserveer de Zonnebloemfiets voor een heerlijk dagje uit

Op 1 juni wordt er in Leeuwarden een Bike 'n Roll tocht gehouden met 20 rolstoelfietsen. (Zie eerder geplaats stuk waar ook de route in staat)

Hel veel fiets plezier 

Zonnebloem logo

De uitslag van de Zonnebloem loterij is bekend.

Kijk snel of je in de prijzen bent gevallen!

Naar de uitslag

Marja Vos

06-57978557
contactformulier

Contact & Aanmelden

Heb jij een lichamelijke beperking en wil je deelnemen aan onze activiteiten of wil je je aanmelden als vrijwilliger bij de afdeling?

Specialiteiten

  • Bezoek aan dierentuinen en natuurparken
  • Bezoekwerk
  • Buitenactiviteiten
  • Evenementen en festivals
  • Kunst en cultuur