Culinair genieten

Zonnebloem-gasten verrast door prestaties van de koks-in-opleiding.
Het Graafschap College in Doetinchem kent onder andere een opleiding Horeca. In het opleidingsrestaurant L’Ardoise laten de leerlingen zien èn proeven wat zij hebben geleerd. Was bij reservering nog sprake van één standaardmenu, nu bleek dat de lat voor de leerlingen hoger was gelegd door een keuzemenu aan te bieden. Misschien wat stress in de keuken maar van de negen gasten van de Zonnebloem-afdeling Steenderen e.o. krijgen de leerlingen een hele dikke voldoende.
Er werd genoten van een 4-gangen diner èn van elkaars gezelschap. Het diner werd vooraf gegaan door een aantal amuses. Vooral die van coquilles, gegarneerd met zeekraal was tongstrelend.
Het keuzemenu beloofde veel en dat werd ook waargemaakt.
Het voorgerecht, een salade van gerookte eendenborst of gamba’s op oosterse wijze, werd gevolgd door een kopje uiensoep; het een nog smakelijker dan het ander.
Het kiezen van het hoofdgerecht kostte wat meer moeite. Wordt het een Hollandse biefstuk met roquefortsaus of een stoofpotje van verschillende soorten vis of toch het varkenshaasje met cognacsaus? Waar ook voor gekozen was, het smaakte de gasten uitstekend.
Het diner werd voor de een afgesloten met appel uit de oven met vanille roomijs, voor de ander met een bosvruchtenbavarois met rood fruit..
Bij het lezen alleen al moet het water haast in de mond lopen. De leerlingen, koks, horecamanagers, gastheren en –vrouwen hebben hun beste beentje voor gezet om hun gasten een voortreffelijk diner te serveren!