TWINTIG VOOR TWAALF

Om die tijd wachtte een groep van twaalf van de Zonnebloem-afdeling Steenderen op het moment dat het opleidingsrestaurant L’Ardoise geopend werd.
Twintig leerlingen van de horeca-opleiding van het Graafschap College in Doetinchem waren druk in de weer met de voorbereidingen voor de driegangen-lunch. Het wachten werd beloond met smakelijke gerechten.
Een hartelijk welkom viel de Zonnebloem-gasten al ten deel toen zij door de keuken naar het restaurant liepen, een alternatieve route omdat een trap voor enkelen een obstakel vormt.
“Wat heb je daar een mooi stuk spek!’ “Dat is voor volgende week, tijdens de Open Dag wordt een broodje buikspek aangeboden’, antwoordde een van de leerling-koks.
De glazen werden onder toeziend oog van de strenge-maar-rechtvaardige leerkracht gevuld, tussendoor de leerling een aanwijzing gevend hoe in een sterrenrestaurant bij het inschenken de fles wijn vastgehouden dient te worden.
De lunch werd geopend met een kipcocktail, mooi opgemaakt in een glas. Rundersteak in pepersaus, bloemkool en rösti volgden. Tussen de gerechten door was men gezellig met elkaar aan de praat. Zo werden recepten en keukenweetjes uitgewisseld maar ook serieuze herinneringen gedeeld.
Afgesloten werd met flensjes in sinasappelsaus met een bolletje ijs en een toefje slagroom. “Lekker! Dat krijg ik thuis niet.”
Foto-onderschrift: De groep leerlingen die de lunch tot een smakelijk succes maakte. (Foto: PR)