Lunchen in restaurant Drie

Een kleinschalige activiteit met zes gasten en twee vrijwilligers die onder andere voor het vervoer zorgden.
Restaurant Drie is het opleidingsrestaurant van het Graafschap College in Doetinchem. Leerlingen bereiden en serveren er een lunch of een diner om praktijkervaring op te doen.
In december bleek er op de 21e januari in het restaurant nog plek voor acht personen. Niet getwijfeld, meteen gereserveerd: uit eten gaan is immers populair onder de Zonnebloem-gasten.
Binnen een mum van tijd waren de zes gasten gevonden: een echtpaar dat alleen aan kleinschalige activiteiten wil deelnemen, een nieuwe gast en drie anderen die om welke reden dan ook verschillende activiteiten aan zich voorbij hadden moeten laten gaan.
De gasten werden verwelkomd met een bijzonder drankje. Gekozen kon worden uit champagne, dan wel met of zonder alcohol. Een eigen recept van de leerlingen: die met alcohol was verrijkt met de smaak van sinaasappel, die zonder alcohol met steranijs. Beide smaakten even goed.
De lunch, zo was verzekerd, zou niet onderdoen voor een diner. En niets was minder waar!
Het voorgerecht bestond uit een wrap met zalm; het hoofdgerecht een smakelijke kipfilet, vergezeld van spitskool en een stukje aardappeltaart. Het nagerecht, een appelcrumble. Er is van gesmuld.
Een van de gasten: "Ik hoef vanavond niet te koken!" De anderen zullen dat zeker ook niet hebben gedaan.