Bezoek aan de Orchideeƫnhoeve

20220925153524jpg

"Ik kom ogen te kort!"

Kwart over negen rijdt de bus van Tjerk en Tineke de parkeerplaats op. Enkele gasten zijn dan ook al aanwezig. Het is heerlijk weer en er wordt al volop gepraat en gelachen. Fijn om weer eens met De Zonnebloem een dag op pad te gaan. De keuze is gevallen op de Orchideeënhoeve. Enkele gasten vertellen dat ze er vaker geweest zijn, maar dat ze horen dat het park zo veranderd is.
Kwart voor elf komen we aan bij het park en de gereserveerde rolstoelen worden naar de bus gereden. De vrijwilligers helpen de gasten in de rolstoelen. De mensen met rollators worden ondertussen ook geholpen en zo gaan we door de draaideur naar binnen. Daar kijkt iedereen meteen zijn/haar ogen uit; "o, wat is het hier groot en mooi geworden!"
De koffie en het heerlijke gebak staan voor ons klaar in een speciaal door ons gereserveerde serre.
In groepjes gaan we daarna het park in. Meteen bij de ingang worden we verwelkomd door een prachtige kroonduif en een paar aapjes. Door sommigen wordt de toekan ook waargenomen. De gasten weten niet waar ze kijken moeten. Het bestuur heeft niks te veel gezegd; het park is bijzonder mooi. "Ik kom ogen te kort." Na geruime tijd keren we terug naar de serre waar een heerlijke kop soep (rijkelijk gevuld met balletjes) met 2 overheerlijke sandwiches worden uitgedeeld. Dat is smullen. Verzadigd en verkwikt, maar voor de afwas ongeschikt trekken veel gasten nogmaals het park in. De vlindervallei en de buitenverblijven hebben ze nog niet gezien. De mensen genieten daar van de grote prachtige groep flamingo's en uitzonderlijk mooie eenden. Enkelen zijn inmiddels te moe en nemen plaats op het terras bij de serre en daar ontstaan leuke gesprekken. Weer anderen kopen nog even een orchidee of een andere leuke herinnering in de winkel.
Maar zoals altijd... aan alles komt een eind Om kwart voor vier nemen we weer plaats in de bus. Daar wordt iedereen nog voorzien van wat drinken en dan... op naar de Steenwijker toren.
Een dag om niet te vergeten. Een kleine 50 gasten en 17 vrijwilligers kijken terug op een zeer geslaagde dag. Een dag die ook alleen maar mogelijk was door de grote bereidwilligheid en inzet van onze vrijwilligers en natuurlijk Tjerk en Tineke die ons weer veilig naar Steenwijk brachten.

Tekst en foto's: Janny de Vries

Janny de Vries

0623235094
contactformulier

Contact & Aanmelden

Heb jij een lichamelijke beperking en wil je deelnemen aan onze activiteiten of wil je je aanmelden als vrijwilliger bij de afdeling?