Vakantie(zomer)show

20230815133901jpg

een middag in het teken van de zomer en de bijbehorende vakantietijd

Terwijl de vrijwilligers nog druk bezig zijn de zaal in te richten, melden de eerste gasten zich ook al. Ze hebben er duidelijk zin in. Als dan de bijna 60 gasten een plaatsje hebben gevonden en iedereen heeft genoten van de koffie/thee, kan de vakantieshow beginnen. Het is de bedoeling dat we door verhaaltjes en zang van twee vakantiegangers, "vader en dochter", mee gaan op een reis door diverse landen en er bijpassende liedjes worden gezonden door "bekende" artiesten. De deur gaat open en met nogal wat lawaai komt er een rolstoel binnen. Vader is duidelijk in zijn sas. Dochterlief baant zich, al duwend, een weg door de zaal naar het podium. Beiden in vakantiekleren en zeulend met een koffer. Al snel blijkt dat vader de rolstoel meer nodig is vanwege de drank die hij al genuttigd heeft dan voor lichamelijke gebreken. 
We reizen zo in een paar uurtjes tijd heel wat landen af en "ontmoeten" bekendheden die ooit een lied ten gehore hebben gebracht. Na een paar weken veel regen schijnt nu de zon de zaal in en de vader begint spontaan te zingen: 'I can clearly now the rain is gone'. De regen is weg. Hoe mooi is dat! Gezongen o.a. door Lee Towers. Natuurlijk kent iedereen het gebaar van zijn ellebogenwerk (in de goede zin van het woord) en er wordt dan ook volop mee gedaan. 
En... in de zomer is het natuurlijk goed toeven bij "De Waterkant". Er wordt weer volop meegezongen en geklapt.
Om in de sfeer te blijven krijgen de gasten in de pauze een heerlijke beker verse vruchten met een vleugje sangria. Een welkome verrassing en er wordt volop van genoten.
Na de pauze wordt de hulp van de zaal ingeroepen want "The Jackson 5" (Michael Jackson met zijn broers) komen ons vermaken. Een paar gasten zijn bereid mee te doen en ook een vrijwilliger springt naar voren. Zij vormen samen de achtegrondband van Michael Jackson. Er worden snel wat danspasjes geleerd en... de zaal gaat los met... "The Boogy". Hilariteit alom.
In de zaal natuurlijk veel opa's en oma's en het lied van Willy Alberti, "De glimlach van een kind", wekt wat emoties los. Kortom: een zeer geslaagde middag. Enfin... de foto's laten het wel zien.

Tekst en foto's: Janny de Vries

Janny de Vries

0623235094
contactformulier

Contact & Aanmelden

Heb jij een lichamelijke beperking en wil je deelnemen aan onze activiteiten of wil je je aanmelden als vrijwilliger bij de afdeling?