Ingeborg Klasens

20230912141037bewjpg

brengt een breed repertoire aan Nederlandstalige liedjes ten gehore

Het is 13.00 uur en de vrijwilligers zijn drukdoende om de zaal voor de verwachte 60 gasten in te richten. In de keuken is het gerommel van kopjes en schotels te horen. Daar, waar de inschrijving in eerste instantie een beetje stroef verliep, blijken nu toch veel gasten zin te hebben in deze middag van ontspanning. Nog ruim voor 13.30 uur melden de eerste gasten zich namelijk al.
Ingeborg is inmiddels ook gearriveerd uit Duitsland en zet haar geluidsinstallatie klaar. Als ik vertel dat er wel een 60 gasten komen, lichten haar ogen op. "Het is altijd fijn om voor een volle zaal op te treden."
De gasten laten zich de koffie/thee en koekjes goed smaken. Na een kort welkomstwoord van Jan Klaas begint Ingeborg met het wel heel bekende lied van Wim Sonneveld: Het Dorp. Daarna volgt het ene bekende Nederlandstalige lied het andere op. De gasten hebben duidelijk even de tijd nodig om warm te stomen, maar als dan de pauze geweest is en iedereen zijn/haar drankje genuttigd heeft, komen ze los. Er wordt meegezongen en op de maat mee geklapt. 
De op tafel gezette knabbeltjes en druiven vinden gretig aftrek.
Men geniet zichtbaar. Bij het laatste lied komen zowaar enkele gasten in de benen voor een paar danspasjes. Al met al een geslaagde middag.
De vrijwilligers bergen met een goed gevoel het serviesgoed weer schoon in de kasten en de tafels en stoelen worden weer keurig op hun oorspronkelijke plaatsen gezet.

Tekst en foto's: Janny de Vries

Janny de Vries

0623235094
contactformulier

Contact & Aanmelden

Heb jij een lichamelijke beperking en wil je deelnemen aan onze activiteiten of wil je je aanmelden als vrijwilliger bij de afdeling?