Vrijwilligersmarkt

markt4jpg

onder de toren van Steenwijk

Het VIP (Vrijwilligers Informatie Punt) en Stichting Present Steenwijk organiseerden de jaarlijkse vrijwilligersmarkt.
Een betere locatie dan voorgaande jaren zorgde ervoor dat er zaterdag 2 september zo'n 30 "standwerkers" hun toegewezen plaats innamen onder de toren van Steenwijk. Ook wij waren dit jaar weer van de partij. Onze marktkraam zag er goed verzorgd uit en Joke, Gert, Klaas Los en ondergetekende hebben, al zeg ik het zelf, flink ons best gedaan. 
We stonden niet op de meest ideale plek, maar toch wisten velen ons te vinden. Onze vraag: "waar kent u De Zonnebloem van" werd vaak beantwoord met: "O, mijn moeder/oma ging al mee op vakantie met De Zonnebloem". 
Er zijn uiteindelijk zo'n 8 informatiepakketten meegenomen door mensen die enigszins geïnteresseerd waren in ons vrijwilligerswerk. Met één iemand heb ik binnenkort al een tweede gesprek. Ook kon ik een nieuwe gast inschrijven. 
Op de kraam stond een potje met zonnebloempitten en men mocht kosteloos naar het juiste aantal raden. Prijs? Een porseleinen theepot met wat toebehoren. We kregen niet veel deelnemers maar bijzonder knap was het van mevrouw Van den Tempel dat ze het op 3 na juiste aantal invulde. Na afloop van de markt heeft Joke de prijs meteen overhandigd.

Tekst: Janny de Vries 

Janny de Vries

0623235094
contactformulier

Contact & Aanmelden

Heb jij een lichamelijke beperking en wil je deelnemen aan onze activiteiten of wil je je aanmelden als vrijwilliger bij de afdeling?