Cabaret - De Jeugd van Toen

20231114141428jpg-1jpg

een geweldig optreden voor de jeugd van toen door De Jeugd van Toen

Vanaf 12.00 uur wordt er hard gewerkt door de mensen van De Jeugd van Toen om al hun attributen klaar te zetten voor het optreden. 
Ruim voor half twee nemen de eerste gasten plaats. Het wordt passen en meten want 78 mensen moeten een plaats krijgen. Om twee uur opent Janny de middag door iedereen hartelijk welkom te heten. Maar voordat ze het woord aan de mensen van de cabaretgroep geeft, vraagt ze een moment van stilte voor het overlijden van Bestuurslid Activiteiten Jan Klaas van Elp. Jan Klaas werd eind september ziek en overleed in het weekend van 11/12 november. Hij werd slechts 67 jaar. Mede door hem staat de cabaretgroep nu voor ons. En zoals altijd: het leven gaat door en zo ook voor De Zonnebloem Steenwijk.
De Jeugd van Toen weet een meer dan prachtig programma neer te zetten. Heerlijk in het dialect spelen zij hun humoristische sketches afgewisselend door mooi gezongen liedjes. Een gevarieerd programma over vakantie vieren in de jaren 60. Van dichtbij tot verre bestemmingen. Tot de jaren 60 bleven de mensen dicht bij huis. Toch begon, door de beelden op de inmiddels gelanceerde tv toestellen, het buitenland te trekken. Maar angst voor het onbekende en voor de vreemde taal waren volop aanwezig. De eigen aardappeltjes, de koffie en toiletpapier werden dan ook in grote hoeveelheden meegenomen.
De spelers lieten ons zien dat het niet altijd vanzelf ging!
Ruim over vier uur bedankt Janny de spelers en de gasten voor hun aanwezigheid. Een luid applaus klinkt op. De mensen hebben volop genoten.
Janny kijkt even naar boven, steekt beide handen omhoog en zegt: "Bedankt Jan Klaas!" Want het was Jan Klaas die deze groep contracteerde.
De mensen lopen de zaal uit en bij de kapstokken horen we vaak: "Wat heb ik toch een mooie middag gehad!", 
Bedankt Jeugd van Toen; bdankt voor het optreden voor de jeugd van toen!

Tekst en foto's: Janny de Vries

Janny de Vries

0623235094
contactformulier

Contact & Aanmelden

Heb jij een lichamelijke beperking en wil je deelnemen aan onze activiteiten of wil je je aanmelden als vrijwilliger bij de afdeling?