Zonnebloem Steenwijk sluit jaar af met een kerstlunch

20231219115134bewjpg

Bestuur, vrijwilligers en gasten kunnen terugkijken op een mooi jaar

Ruim 90 inschrijvingen voor deze traditionele lunch kwamen er binnen. Maar door m.n. ziekte (griep en corona) kwamen er ook afzeggingen binnen. Uiteindelijk genoten zo’n 80 gasten van De Zonnebloem Steenwijk dit jaar weer van de Kerstlunch. AH van Etten en Bestaria waren weer bereid gevonden om ons te sponseren. 
Ruim voordat de zaal open zou gaan melden de eerste gasten zich al. De vrijwilligers nemen de jassen in onvangst en verwijzen de gasten naar de zaal.
Als iedereen een plekje heeft gevonden, opent Janny de middag door iedereen van harte welkom te heten. Vrijwilligers en de twee medewerkers van AH gaan met de koffie- en theekannen rond. De kerstkransjes staan al op de tafel.
Wat niet in het programma stond is het spontane optreden van het kinderkoortje van de Beatrixschool. Onverwacht komen ze binnen en zingen prachtige kerstliedjes. Wat een leuk idee van de school.
Terwijl de gasten nog genieten van een tweede kopje koffie, leest Linda een verhaal voor. Snel worden de kopjes afgeruimd en de tafels feestelijk gedekt voor de lunch. Wat wèl gepland stond is een optreden van het kinderkoor De Welnootjes en ook zij brengen de mooiste kerstliederen ten gehore. Je kon merken dat er goed gestudeerd was op de liedjes. De kinderen hebben er duidelijk plezier in. De gasten genieten zichtbaar. De Welnootjes zijn dan ook graag geziene gastjes tijdens onze kerstlunch.
Vervolgens kan iedereen genieten van al het lekkers op de tafels.
Het brood en de kroketten kennen dan ook gretig aftrek. Het suikerbrood mag zeker niet gemist worden. Reactie van een gast: "een plakkie suukerbrood mit roombotter... net zo lekker als een gebakkie". Als de tafels weer afgeruimd zijn, worden nog drie ronden bingo gespeeld en kan men nog genieten van een drankje of sapje.
Om 15.00 uur sluit Janny de dag af en wenst iedereen fijne kerstdagen en alvast een voorspoedig, bovenal gezond 2024. Bij de uitgang krijgen de gasten nog een tasje met wat lekkers mee. De gasten die thuis gebleven zijn, krijgen alsnog een tasje met lekkers thuis bezorgd door de vrijwilligers. Bestuur en vrijwilligers kijken terug op een zeer succesvol jaar. Maar ook op het jaar waarin we tragisch genoeg afscheid moesten nemen van het bestuurslid Jan Klaas van Elp.
Op 9 januari is alweer de eerste activiteit van De Zonnebloem Steenwijk. Samen met de gasten willen de vrijwilligers dan proosten op het nieuwe jaar en gaan we genieten van de beelden van de Steenwieker Toor’n.

Tekst en foto's: Janny de Vries

Janny de Vries

0623235094
contactformulier

Contact & Aanmelden

Heb jij een lichamelijke beperking en wil je deelnemen aan onze activiteiten of wil je je aanmelden als vrijwilliger bij de afdeling?