Wat eten we vandaag? Stamppot!?

20240206122258jpg

Maar... geen boerenkool, geen hutspot, geen zuurkool. Nee, onze gasten kunnen genieten van...

stamppot andijvie, stamppot rode biet en een overheerlijke hete bliksem. Maar ook een ovenschotel witlof en een overschotel bloemkool. Alles vergezeld van: gehaktballetjes, speklapjes of hachévlees.
Ruim 70 gasten geven gehoor aan de uitnodiging. En al ruim voordat de zaal vrijgegeven kan worden, melden de eersten zich al. Men heeft er duidelijk zin in. Omdat de meeste gasten niet (meer) goed ter been zijn, zijn er extra vrijwilligers aanwezig. Uiteraard wordt er begonnen met een heerlijk kopje koffie/thee met een koekje. Ondertussen praten de gasten weer honderuit. Dan merk je toch dat elkaar ontmoeten ontzettend belangrijk is. De kopjes worden snel verruild voor borden en bestek en het eten kan beginnen. De gasten laten het zich goed smaken en menigeen doet mee aan een tweede rondje.
Nadat iedereen verzadigd en verkwikt (maar voor de afwas ongeschikt) is, worden de borden en bestek opgehaald en brengen de vrijwilligers het bestelde pauzedrankje naar de gasten. De verkooptafel kan ondertussen bezocht worden en menigeen koopt een gezellig plantje. De opbrengst komt ten goede van de eigen  afdelingskas. Op de tafels worden oud-hollandse spellen neergezet. Dan is de ene lachsalvo na de andere te horen. Men vermaakt zich prima. De punten worden geteld en de winnaars aan verschillende tafels kunnen een klein prijsje in ontvangst nemen.
Al met al kijken vrijwilligers en gasten terug op een mooie middag.

Tekst en foto's: Janny de Vries

Janny de Vries

0623235094
contactformulier

Contact & Aanmelden

Heb jij een lichamelijke beperking en wil je deelnemen aan onze activiteiten of wil je je aanmelden als vrijwilliger bij de afdeling?