Optreden Oostwoldzangers

20240514151721foto1jpg

een koor met een mooi repertoire

We doen het goed in Steenwijk, zo blijkt uit de deelname dit jaar aan onze activiteiten. Maar hier blijkt ook uit hoe belangrijk het is om mensen te ontmoeten. De zaal is nog niet vrijgegeven of de eerste gasten melden zich al. Om 14.00 uur zijn bijna alle klaargezette stoelen bezet. Ook het koor, bestaande uit 23 zangers en zangeressen en 2 musici, heeft zich dan inmiddels geïnstalleerd.
Zoals gebruikelijk beginnen we met koffie en thee met wat lekkers erbij. Janny opent de middag en vertelt dat het koor voor de derde keer voor onze afdeling optreedt. in 2018 net voor Pasen; in 2019 met mooie kerstliederen. En nu dus in het voorjaar.
Het koor heeft mooie herkenbare, en hoofdzakelijk Nederlandse, liedjes voor ons uitgezocht. Bij elk lied wordt vooraf iets verteld over het te zingen nummer. Van wie was dit nummer ook alweer?
Zo komt op een goed moment "Dorus" met zijn Twee dotten van Motten in de kraag van zijn oude jas de zaal binnen. Een "Bloemenmeisje" met de Tulpen uit Amsterdam maakt haar opwachting. 
De gasten genieten zichtbaar en bij de zeer bekende nummers wordt meegezongen. Wij, bestuur van Steenwijk, kunnen weer terugkijken op een zeer geslaagde middag.

Tekst en foto's: Janny de Vries

Zonnebloem logo

De uitslag van de Zonnebloem loterij is bekend.

Kijk snel of je in de prijzen bent gevallen!

Naar de uitslag

Janny de Vries

0623235094
contactformulier

Contact & Aanmelden

Heb jij een lichamelijke beperking en wil je deelnemen aan onze activiteiten of wil je je aanmelden als vrijwilliger bij de afdeling?