Bus-/boottocht - na regen komt de Zon(nebloem)

20240618101155jpg

"Wat heb ik weer een mooie dag gehad"

Het heeft zo mogen zijn: dinsdagmorgen 18 juni 09.00 uur: de zon schijnt! De gasten melden zich bij de vrijwilligers. Ruim 60 mensen hebben zich aangemeld voor deze reis. Er zijn twee bussen gehuurd, want uiteraard moeten er ook vrijwilligers mee. Vele handen maken licht werk en zo zit iedereen op de geplande vertrektijd in de bus. De gordels worden aangesnoerd en... rijden maar! De chauffeur van de bus waar ik in zit, vertelt over alle beziens- en wetenswaardigheden tijdens de reis naar Eernewoude. Mooi op tijd komen we daar aan en iedereen begeeft zich, al dan niet met hulp, naar het partyschip van Rondvaartbedrijf Princenhof. We worden hartelijk verwelkomd door de eigenaresse van het bedrijf. Al snel kunnen we genieten van een heerlijk kopje koffie of thee met... een overheerlijk stukje ècht Fries oranjegebak; heerlijk! Het is een gekwebbel van jewelste en dat bewijst eens te meer dat mensen elkaar moeten, maar ook willen ontmoeten. Tijdens de tocht varen we over de meren en door smalle kanalen. We varen door het mooie natuurgebied, maar ook de kleine plaatsen komen in beeld. Vaak met de mooiste, kapitale huizen en grote jachten in de haventjes. Janny vraagt even de aandacht voor een van de gasten die vandaag haar verjaardag viert. Ook de kok blijkt jarig te zijn. Om 12.30 uur worden alle gasten aan de tafels voorzien van een heerlijke tomatensoep-vol-ballen. Daarna volgen de schalen met diverse soorten brood, broodjes en hartig en zoet beleg. Het suikerbrood is bijna niet aan te slepen. 
Voor het vriendelijke personeel is het hard werken, maar ze hebben er plezier in, zo zei een van hen. Om 14.30 uur krijgt iedereen nog een drankje aangeboden en schaaltjes met overheerlijke bonbons worden op de tafels gezet. Om 15.00 uur legt de boot weer aan en komen de vrijwilligers weer volop in actie. Dan... terug naar Steenwijk. Daar worden de mensen weer opgehaald en naar huis gebracht. Woensdag kom ik, tijdens het boodschappen doen, gasten tegen. "Wat hebben we weer een heerlijke dag gehad. Dikke pluim voor De Zonnebloem Steenwijk". 
Een dikke pluim verdienen met name onze vrijwilligers die zich deze dag hebben ingezet en Tjerk en Tineke van de busonderneming die ons weer met raad en daad bijstonden voor wat betreft de organisatie.
En... geen spat regen onderweg!

Tekst en foto's: Janny de Vries

Zonnebloem logo

De uitslag van de Zonnebloem loterij is bekend.

Kijk snel of je in de prijzen bent gevallen!

Naar de uitslag

Janny de Vries

0623235094
contactformulier

Contact & Aanmelden

Heb jij een lichamelijke beperking en wil je deelnemen aan onze activiteiten of wil je je aanmelden als vrijwilliger bij de afdeling?