Thea Zweers Vrijwilliger van het Jaar 2024

foto-theajpeg

Ieder jaar wordt door het bestuur van de Zonnebloem Voorschoten de Vrijwilliger van het Jaar gekozen. Het gaat er dan om wie zich het afgelopen jaar het meest heeft ingezet voor de gasten.

Dat er voor Thea is gekozen, verbaasde vrijwel niemand. Want het is bijna niet voor te stellen hoe actief Thea als vrijwilliger altijd is geweest, en nu met haar 78 jaar nog steeds is. Zij is altijd heel actief met allerlei activiteiten en er zullen in Voorschoten weinig mensen zijn die Thea niet ergens van kennen. Hier volgt een beknopte bloemlezing, want het is te veel om het allemaal uitgebreid te beschrijven.

Toen de kinderen nog klein waren, zat zij in de Oudercommissie van de Vlietschool waar ze al van alles organiseerde. Daarnaast was ze actief voor de scouting en de dagtocht voor bejaarden. Tegelijk werkte zij bij Florence waar ze zich kwalificeerde tot Verzorgende.

Met haar huidige man Dik is zij actief voor de VOV in de evenementencommissie, de organisatie van vakanties, sponsoring, lady’s day, feestavond en kerstdiner. Iedere vrijdagmiddag is zij bij de soos met 3 rondjes bingo waarvoor zij ook de cadeaus inkoopt.

En dit is nog lang niet alles: als vrijwilligster bij de Odense Huiskamer zet zij koffie, maakt gezellig een praatje met de deelnemers, doet geheugenspelletjes en leest met hen samen o.a. het VOV blad,  het SeniorenMagazine en de Voorschotense Krant.

Verder heeft zij 35 jaar Hydrotherapie gegeven in zwembad De Fluit en zwemlessen aan kinderen bij de Watervrienden in Het Wedde.

Thea begon bij de Zonnebloem als gast-vrijwilligster en invalster. Nadat haar man was overleden, is zij na 20 jaar vaste vrijwilligster geworden. Thea is tijdens de Zonnebloem activiteiten met name actief als verzorgende voor gasten die hulp nodig hebben. Verder gaat zij al zo;n 20 jaar als verzorgende mee met de jaarlijkse Zonnebloem afdelingsvakantie. Deze vakantie is speciaal bestemd voor gasten die zonder aanpassingen en verzorging eigenlijk niet meer op vakantie zouden kunnen. Tijdens deze Zonnebloem vakantie verblijven de gasten een week in een speciaal ingericht zorghotel en krijgen zij alle verzorging die zij nodig hebben. Dit alles op basis van volpension en met entertainment. De gasten genieten deze week ten volle. Thea verheugt zich er nog steeds op dat zij – samen met haar man Dik – aan deze vakanties kan meewerken.

En nog steeds is Thea niet te stoppen. Als er bij de Zonnebloem voor een activiteit een vrijwilliger wordt gevraagd, dan meldt zij zich meteen aan. Dan trekt zij zich niets aan van Dik die roept dat ze nou eindelijk eens gas terug moet nemen. Welnee, Thea vindt het allemaal veel te leuk!

Thea roept iedereen op om het vrijwilligersteam bij de Zonnebloem te komen versterken. Het is erg leuk, gezellig en dankbaar werk.

Ans Wunderink

06-38414497
contactformulier

Contact & Aanmelden

Heb jij een lichamelijke beperking en wil je deelnemen aan onze activiteiten of wil je je aanmelden als vrijwilliger bij de afdeling?

Specialiteiten

  • Bezoek aan dierentuinen en natuurparken
  • Bezoekwerk
  • Buitenactiviteiten
  • Uit eten/terrasje pakken
  • Winkelen