Het was weer een feest met de strandrups !

20240704141952jpg

De data voor de Zonnebloem activiteiten worden al ruim een half jaar van tevoren vastgelegd. Groot was dan ook de onzekerheid toen het een dag ervoor heel slecht weer was.

Zou het allemaal wel door kunnen gaan? Er waren zelfs enkele gasten die afbelden, zij zagen het niet zitten met dit slechte weer.

Maar toen we donderdagmorgen 4 juli wakker werden was er een stralende zon, weliswaar met een stevige wind maar dat is op het strand eigenlijk best lekker.

Dus die middag werden er weer 18 gasten thuis opgehaald door onze vrijwilligers en reden we naar de Langevelder Slag in Noordwijkerhout. Bij aankomst werden we in 2 groepen verdeeld, omdat er maar plaats was voor maximaal 9 gasten per rit. De gasten uit de eerste groep werden aan boord van de Strandrups geholpen met behulp van de speciale lift achterop het voertuig. De gasten uit de tweede groep werden begeleid naar het strandpaviljoen waar zij zich de koffie met gebak en slagroom heerlijk lieten smaken.

Toen de gasten in de Strandrups zaten, stevig in de veiligheidsriem, werd er gestart en reed het voertuig voorzichtig naar beneden het strand op. Daar zag je al gelijk dat het flink waaide, er waren hoge golven bij het opkomende tij.

We gingen linksaf richting Noordwijk. Zo leuk dat alle mensen op het strand zwaaiden naar de gasten. De begeleiders van de Strandrups vertelden bijzonderheden over alles wat er te zien was. Na een tijdje stopte het voertuig en konden de gasten die dat wilden het strand op. Heerlijk, die wind om je hoofd en je (soms blote) voeten op het zand. Enkele gasten werden verrast door een hoge golf en moesten hun natte schoenen uittrekken! De gasten, waarvan enkele vertelden dat zij al heel lang niet op het strand waren geweest, genoten.

Daarna was het tijd om terug te gaan, waarna de tweede groep het strand op kon en de eerste groep werd verwend met koffie en gebak.

Het was weer een heerlijke dag. Alle gasten (maar ook de vrijwilligers) hebben genoten!

De volgende dag was het weer rotweer, wat hebben wij geboft!

Klik HIER om de foto's te bekijken.

 

Ans Wunderink

06-38414497
contactformulier

Contact & Aanmelden

Heb jij een lichamelijke beperking en wil je deelnemen aan onze activiteiten of wil je je aanmelden als vrijwilliger bij de afdeling?

Specialiteiten

  • Bezoek aan dierentuinen en natuurparken
  • Bezoekwerk
  • Buitenactiviteiten
  • Uit eten/terrasje pakken
  • Winkelen