Veteranendag Marine Den Helder 11 juli 2024

martien-veteranendag-img0401jpg

Onze gast mevrouw Marijke Volbeda was uitgenodigd om de veteranendag in Den Helder bij te wonen en zij vroeg of er bij de Zonnebloem iemand was die haar die dag zou kunnen begeleiden.

Deze bijzondere vraag hebben wij uitgezet onder de vrijwilligers en vrijwel meteen meldde onze vrijwilliger Martien van Amsterdam zich hiervoor aan. Op 11 juli vertrokken ze om 07.30 uur vanuit Voorschoten om op tijd in Den Helder te zijn voor de ceremonie.

Op het haventerrein werden zij in een grote tent ontvangen met koffie en koek. Na een toespraak van de commandant werden de gesneuvelde collega’s herdacht met een minuut stilte gevolgd door het spelen van het Wilhelmus.

Hierna startte de reünie waar oud collega’s elkaar ontmoetten en samen herinneringen konden ophalen. Ook ontvingen de veteranen en hun begeleiders een herinneringsmedaille.

Verder was er de mogelijkheid om een rondleiding te krijgen op de ‘Johan de Witt’, een groot schip waar 700 manschappen op kunnen verblijven en waarop landingsvaartuigen en helikopters gestationeerd zijn.

‘s Middags werd ‘de blauwe hap’ geserveerd, waar onder het genot van een biertje gretig gebruik van werd gemaakt.

Nadat Marijke afscheid had genomen van de oud-collega’s waren we na een onvergetelijke dag rond 18.00 uur weer in Voorschoten.

Ans Wunderink

06-38414497
contactformulier

Contact & Aanmelden

Heb jij een lichamelijke beperking en wil je deelnemen aan onze activiteiten of wil je je aanmelden als vrijwilliger bij de afdeling?

Specialiteiten

  • Bezoek aan dierentuinen en natuurparken
  • Bezoekwerk
  • Buitenactiviteiten
  • Uit eten/terrasje pakken
  • Winkelen