Koninklijke Onderscheiding

De burgemeester van Echt heeft afgelopen week een Koninklijke Onderscheiding uitgereikt aan mevrouw Reneman en aan de heer Dijcks van de Zonnebloem afdeling Koningsbosch.

Henny Reneman-Bekkink, Afdeling Koningsbosch

Lid in de Orde van Oranje Nassau

Na haar pensionering als psychiatrisch verpleegkundige is Henny Reneman nog ruim 10 jaar als vrijwilliger blijven werken in het ziekenhuis in Geleen. Sinds 2008 is zij bestuurslid en vrijwilliger bij de Zonnebloem Koningsbosch en initieert zij diverse activiteiten. Ook ondersteunt Henny Reneman-Bekkink landelijke acties van de Zonnebloem, verzorgt ze de intake van nieuwe deelnemers en vrijwilligers en initieert ze bezoek aan huisgebonden deelnemers. Sinds 2016 is zij actief als vrijwilligster bij het huiskamer-plus project in Koningsbosch. Daarnaast is Henny Reneman sinds 2022 taalcoach voor een Syrische vrouw die door haar ook wegwijs wordt gemaakt in de gemeente.

Lei Dijcks, Afdeling Koningsbosch

Lid in de Orde van Oranje Nassau

Lei Dijcks is sinds 2005 secretaris en sinds 2009 penningmeester van de Zonnebloem, afdeling Koningsbosch. In 2021 is hij tevens penningmeester geworden van de Zonnebloem, regio Westelijke Mijnstreek. Ook verzorgt hij voor de Zonnebloem de jaarplanning en publicaties, is hij zeer actief op het gebied van sponsorwerving en organiseert hij uitstapjes. Daarnaast is Lei Dijcks sinds 2016 penningmeester van de Philatenlistenvereniging Echt, met leden uit de gehele provincie.

Namens het regiobestuur Westelijke Mijnstreek van harte gefeliciterd en bedankt voor de inzet bij de Zonnebloem.

Marcel Mastenbroek

06-38406132
contactformulier

Contact & Aanmelden

Heb jij een lichamelijke beperking en wil je deelnemen aan onze activiteiten of wil je je aanmelden als vrijwilliger bij de afdeling?

Specialiteiten

  • Bezoekwerk