Pantropica is prachtig

img7107jpg

 

Ruim dertig Wijkse Zonnebloemers bezochten onlangs Pantropica (voorheen de Orchideënhoeve). Vroeg op, een lange busreis maar een fantastisch uitje. Een blijvertje in het Wijkse Zonnebloem programma.

Wat is Pantropica prachtig. Een aaneenschakeling van oh' en ah's als je het park binnengaat. Prachtige planten, indrukwekkende bomen en de meest fraaie bloemen. Een keur aan leuke dieren, een unieke vlindertuin en......ook niet onbelangrijk: een prima restaurant.

De Wijkse Zonnebloemgasten moesten al vroeg uit de veren. Kort na negen uur vetrok de bus van E&E naar Luttelgeest. Toch wel zo'n anderhalf uur rijden. Een hele zit maar geen wanklank. Vanwege het te verwachten warme weer had de Activiteitencommissie voor iedereen alvast een flesje koel helder water meegebracht.

Bij aankomst in het Jungle restaurant ging de koffie met een heerlijk gebakje er wel in. En toen kon de wandeling door het overdekte park beginnen. We liepen ongeveer anderhalf uur. Met voldoende (gehuurde) rolstoelen, rollators en ondersteunende armpjes van vrijwilligers. Onderweg kon je op veel plekken even uitrusten. Bij het Lori Busch, prachtige vogels die zo uit je bakje komen eten, en de grootste vlindertuin van Europa Vlinderica werd daarvan graag even gebruik gemaakt.

Het hele park ademt een tropische jungle sfeer met bijbehorende temperatuur. Met anderhalf uur heb je het lang nog niet allemaal gezien. Voor ons gezelschap was dat in eerste instantie wel genoeg. Om één uur wachtte een prima verzorgde lunch.

Enkelen maakten daarna nog een klein rondje door het park en de anderen bezochten de winkel met een uitgebreid assortiment aan souvenirs, snoep, zeep, kleding, glas sculpturen, pluchen beesten en wat al niet meer.

We hadden al met al een fantastische dag. Voor onze terugweg kregen we als herinnering nog een Pantropica doosje met leuke Zonnebloem chocolaatjes. Heel attent.

En één ding is zeker: Pantropica blijft de komende jaren op het programma van de Wijkse Zonnebloem. Zeker weten!

Ap Folgerts

0653355954
contactformulier

Contact & Aanmelden

Heb jij een lichamelijke beperking en wil je deelnemen aan onze activiteiten of wil je je aanmelden als vrijwilliger bij de afdeling?

Specialiteiten

  • Bezoek aan dierentuinen en natuurparken
  • Bezoekwerk
  • Buitenactiviteiten
  • Creatieve workshops
  • Uit eten/terrasje pakken