Nederland vanaf het water: prachtig!

img7607jpgjpg

Varen op de Kromme Rijn met de Bunnikse Pont van het Landschap is een aanrader voor iedereen.

Alles zat mee: precies 28 Wijkse Zonnebloem gasten (meer mogen er niet op de Pont), prachtig weer en een  prettig gezelschap zoals altijd.

Arie van busonderneming Kassing bracht ons feilloos naar het Utrechts Landschap in Bunnik. Na de koffie een interessante lezing en film over de ontwikkeling van het Kromme Rijn gebied. Dat de Romeinse Rijn in vroegere tijden bij Wijk rechtsaf ging, door Utrecht liep -Oude Gracht- en bij Katwijk de Noordzee indook, was niet bij iedereen bekend.

Maar het hoogtepunt was natuurlijk de vaartocht met de open Pont. Prachtige boot met zelfs een lift voor rolstoelers. Kwam ook deze keer weer goed uit.

Zowel schipper als gids vertelden enthousiast over de flora en fauna en andere wetenswaardigheden van het stukje Kromme Rijn waar bijna een uur werd gevaren. Met vrijwel alleen vrijwilligers wordt de Pont gerund. Hulde en klasse!

Terug in de bus naar de uitspanning Singel 40 in Bunnik. Een pannenkoek en een frisje gingen er wel in. Tevreden en voldaan liet daarna iedereen zich weer naar Wijk vervoeren. Dit uitstapje blijft de komende jaren vast en zeker in het Wijkse Zonnebloemprogramma.

 

 

De foto's zijn gemaakt door George van den Berg en @p folgerts.

 

 

Ap Folgerts

0653355954
contactformulier

Contact & Aanmelden

Heb jij een lichamelijke beperking en wil je deelnemen aan onze activiteiten of wil je je aanmelden als vrijwilliger bij de afdeling?

Specialiteiten

  • Bezoek aan dierentuinen en natuurparken
  • Bezoekwerk
  • Buitenactiviteiten
  • Creatieve workshops
  • Uit eten/terrasje pakken