45 jarig Jubileum Zonnebloem Zeist 26 juni 2024

img1361png

Op 26 juni 2024 bestond de Zonnebloem afdeling Zeist 45 jaar, dus reden voor een feestje.

Dit jaar bestaat de Zonnebloemafdeling Zeist 45 jaar. Alle reden dus om hier feestelijk bij stil te staan. Onze thuislocatie de Noorderlichtkerk was zeker gezien de hoge temperaturen van deze dag een prima plek, gelegen aan de noordzijde en onder de bomen.
De vrijwilligers verzamelden om elf uur en namen onder het genot van koffie met een heerlijke petit four het draaiboek door zodat iedereen wist wat er van hem/haar verwacht werd. De zaal werd versierd en aangekleed, het licht en geluid geregeld en de keukenbrigade nam alle voorbereidingen op het gebied van eten en drinken op zich.
We ontvingen ruim 45 deelnemers, meerdere collega bestuurders van omliggende afdelingen, ons vaste contact bij de gemeente en last but not least onze burgemeester mevrouw Joyce Langenacker die een zeer motiverende toespraak hield waarin zij het belang benadrukte van de activiteiten van de Zonnebloem met hun zeer positieve uitwerking op de sociale samenhang en samenleving. Ook benoemde zij het grote belang van vrijwilligers in deze.
Hierna trad Karin Schoonheim, voorzitter van het Regio Coördinatie Team van De Zonnebloem Rijn & Heuvel, naar voren. Zij feliciteerde de afdeling Zeist namens de regio en de overige 14 afdelingen en overhandigde naast het traditionele jubileumcadeau als extra verrassing een Legoset met Zonnebloemen.
Dankzij verschillende sponsoren kon een prachtig programma met de nodige hapjes en drankjes gepresenteerd worden. Wij danken onze gulle sponsoren voor hun financiële bijdragen; van het Stimuleringsfonds Zorg en Welzijn, van de Stichting Goede Doelen Wijkgemeente De Bron, van een particulier persoon, en restaurant Lokaal Victoria die ons verwende met heerlijke hapjes en slagerij van Dolder voor heerlijke worsten.

Na het officiële openingsdeel konden we genieten van oude liedjes als Margootje Margootje, In een rijtuigje, op een kangoeroe eiland, die volop meegezongen werden. Ook de grapjes en goocheltrucs van entertainer Michel van Grinsven vielen erg in de smaak.
Opvallend was dat ondanks het warme weer de advocaatjes met slagroom gretig aftrek vonden. Een mooi moment was toen een van de gasten opstond en zei “deze prachtige middagen zijn niet mogelijk zonder vrijwilligers” en eigenlijk kon de middag niet beter samengevat worden.

Zonnebloem logo

De uitslag van de Zonnebloem loterij is bekend.

Kijk snel of je in de prijzen bent gevallen!

Naar de uitslag

Jeroen Berendsen

030-6020888
contactformulier

Contact & Aanmelden

Heb jij een lichamelijke beperking en wil je deelnemen aan onze activiteiten of wil je je aanmelden als vrijwilliger bij de afdeling?

Specialiteiten

  • Uit eten/terrasje pakken
  • Kunst en cultuur
  • Buitenactiviteiten
  • Bezoekwerk
  • Bezoek aan dierentuinen en natuurparken